O ofertă pentru reabilitarea Pasarelei Gelu-Crizantemelor

Sursă foto: Mapio.net

În cadrul licitației lansată de Primăria Timișoara pentru lucrări de execuție la Pasarela Gelu-Crizantemelor a fost înregistrată o ofertă, anunţă Municipalitatea.

 

Podul pietonal din zona Iosefin – Dâmbovița a fost construit acum mai bine de 70 de ani, în 1949, are o lungime de 46 de metri şi o lăţime de 2,20 metri și este într-o stare avansată de degradare, fiind afectată inclusiv structura sa de rezistență. Pentru conservarea capacităţii portante a structurii la nivelul actual, respectiv pentru păstrarea structurii în exploatare la parametri normali, se impune efectuarea, în cel mai scurt timp, a lucrărilor de consolidare a structurii pasarelei, spun oficialii Primăriei.

Reabilităm un pod pietonal important din cartierul Iosefin, aflat în apropierea Turnului de Apă. Rezovăm una din dificultățile cu care se confruntă persoanele cu mobilitate redusă, care vor să treacă de pe o parte pe cealaltă a Begăi, precum și pentru cei care traversează podul cu bicicleta. Dorim să refacem podul la standardele la care se așteaptă cetățenii din cartier”, declară viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău.

În urma reabilitării, podul va avea zonă pietonală, piste de biciclete şi zonă verde. Va fi iluminat arhitectural și va avea parapete de protecție. Lucrările vizează reabilitarea suprastructurii, relocarea rețelelor, lucrări la rețelele utilitare: electrice, gaze naturale, canalizare pluvială, canalizație tehnică și amenajarea zonelor verzi.

Oferta depusă a venit din partea PAB România. Durata de execuție a lucrărilor va fi de şase luni, iar valoarea estimată a investiției este depăşeşte 10,7 milioane de lei (fără TVA).

 

 

Serviciul Comunicare

Print Friendly, PDF & Email