În cadrul licitației lansate de Primăria Timișoara pentru întocmirea studiului de fezabilitate, identificarea celei mai bune surse de finanțare nerambursabilă disponibilă și întocmirea cererii de finanțare pentru schimbarea a încă 29 km de conducte de termoficare, a fost înregistrată o ofertă, a Energ Regen Tech, anunţă Municipalitatea.
„Încheiem prima etapă din modernizarea rețelei de termoficare după câteva decenii, ne pregătim deja cu o nouă investiție majoră de încă 29 de kilometri. Sunt ultimii kilometri de rețea de transport pe care mai trebuie să îi modernizăm, după care vom trece la rețeaua de distribuție. Asta înseamnă că vom reduce ultimele surse de pierderi de apă fierbinte, care afectează străzi întregi”, declară primarul Timișoarei, Dominic Fritz.
Din totalul vizat prin proiect pentru reabilitare, 11 kilometri sunt aerieni și se află în apropierea CET Sud și a căii ferate din sudul Timișoarei. Cu această investiție, întreaga rețea de transport va fi retehnologizată, asta însemnând că toate țevile vor fi cu izolație modernă și din material mai rezistent la coroziune, spun reprezentanţii Primăriei. Durata de viață estimată a noilor țevi va fi de trei decenii, în care va fi redus la minim numărul de avarii din sistemul de transport al agentului termic.
Valoarea estimată pentru un proiect de această mărime este de peste 200 de milioane de lei și va fi actualizată în urma elaborării studiului de fezabilitate și aprobarea indicatorilor tehnico-economici în consiliul local.
Acest proiect, spun oficialii Municipalităţii, se adaugă la investiția care este deja în execuție și se apropie de finalizare, Etapa a doua de retehnologizare a sistemului de termoficare, care cuprinde 9 km de rețea primară și 20 km de rețea secundară.
Valoarea estimată a contractului de servicii pentru studiul de fezabilitate, identificarea sursei de finanțare și întocmirea cererii de finanțare este de pestew 325.000 de lei, fără TVA, iar durata este de 180 de zile.
Ultimele comentarii