O ofertă, pentru modernizarea stațiilor de tramvai de pe linia 1

Foto. STPT

Primăria Timişoara anunţă că a fost depusă o ofertă la licitația deschisă pentru achiziția serviciilor de proiectare pentru modernizarea stațiilor de tramvai de pe Linia 1 Gara de Nord – Stația Meteo de la Pădurea Verde. Oferta a intrat în evaluare.

 

Proiectul prevede modernizarea a 34 de stații de tramvai, care vor deveni mai accesibile. Stațiile care vor fi modernizate sunt Gara de Nord, Regele Carol I, Piața Mocioni/Sinaia, Piața Maria, Catedrala Mitropolitană, Spitalul de copii, Piața 700, Libertății, Continental, Prefectura, 3 August, Piața Traian (toate tur-retur, câte două stații); Prințul Turcesc, Sarmisegetuza, Lalelelor, Virgil Economu, Spital „Victor Babeș”, Meteo, UMT, Electrica, Gara de Est, Piața Badea Cârțan.

Peronul va fi adaptat la același nivel cu noile tramvaie Bozankaya și va avea pavaj tactilo-vizual și zone de avertizare cu un contrast ridicat de culoare, pentru o mai bună delimitare a spațiului. Peroanele vor fi accesibile tuturor persoanelor cu mobilitate redusă (persoane cu dizabilități, vârstnici, părinți cu cărucioare pentru copii etc.), astfel încât să le permită urcarea/coborârea din tramvai.

Stațiile vor fi dotate cu sistem de supraveghere video și sistem de afișaj și informare (monitoare LCD), vizibil pe ambele fețe ale panoului de afișaj, cu informații privind timpul de sosire în stație al următorului vehicul și alte date importante privind traficul. Acesta va fi adaptat nevoilor persoanelor cu deficiențe vizuale și auditive.

Vor fi amplasate sisteme de informare pentru călători, de unde aceștia pot afla traseele mijloacelor de transport (inclusiv disponibilitatea bicicletelor în stații) și vor avea posibilitatea ca validarea călătoriei să o poată face și în stație.

Stațiile vor avea panouri voltaice pentru generarea de energie, va exista opțiunea de încărcare a telefoanelor mobile, acces la Wi-Fi public și un sistem modern de achiziționare a biletelor.

În prima etapă va fi realizată documentația tehnică și obținerea autorizației de construire. Perioada de realizare este de opt luni. Valoarea estimată a contractului este de peste 210.000 de lei, fără TVA. Serviciile de proiectare vor include și asistență tehnică din partea proiectantului. Durata de viață, solicitată prin documentație, a noilor stații este de minimum 24 de ani.

 

Print Friendly, PDF & Email