O nouă prelevare de organe, la Spitalul Județean Timișoara

Sursă foto: Spitalul Județean de Urgență Timișoara

În această dimineață, la Spitalul Județean de Urgență Timișoara a avut loc o nouă operație de prelevare de organe: ficat, rinichi și cornee.

 

cauza unui anevrism cerebral rupt. Dându-şi acordul pentru prelevarea organelor, familia acestuia a le-a oferit altor patru pacienţi, din București și Cluj-Napoca, şansa de a-şi continua viaţa, sănătoşi. Ficatul și corneea au fost transportate la București, iar rinichii – la Cluj-Napoca.

Echipa din Spitalul Județean de Urgență Timișoara care a coordonat prelevarea a fost formată din dr. Giorgiana Bobouțanu, coordonator transplant, şi dr. Cristian Isoc, ambii medici ATI. Corneea a fost prelevată de prof dr. Mihnea Munteanu, de la Clinica ORL a Spitalului Municipal Timișoara. Alături de ei au fost medici de la București și Cluj Napoca.

Echipa de prelevare mulțumește familiei care a făcut acest gest salvator pentru cei care se vor putea bucura de viață, şi, de asemenea, colaboratorilor de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean din Timişoara: prof. dr. Dorel Săndesc, dr. Mihaela Chira, dr. Andreea Ianoși, dr. Ioana Mircu și dr. Elena Grosu.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email