O nouă generație de experți contabili a depus juramântul, la Timişoara

Experti contabili depunere juramant CECCAR TimisLa sediul Filialei Timiș a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, o nouă generație de experți în contabilitate a depus juramântul, devenind astfel, de drept, profesioniști contabili certificați.

 

Depunerea juramântului de către noii membri, care a avut loc zilele trecute, intervine după ce, în urmă cu trei ani, aceștia au promovat un examen de selecție, dobândind calitatea de stagiar. Pe parcursul a trei ani, au urmat un complex program de pregătire care s-a finalizat în noiembrie 2015 cu un alt examen de verificare a aptitudinilor profesionale. Absolvenţii declaraţi admişi în urma examinării sunt, practic, admişi în breasla profesioniștilor contabili.

Președintele Filialei Timiș a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, profesorul universitar dr. Ovidiu Constantin Bunget, spune că, potrivit legii, experţii contabili şi contabilii autorizaţi depun jurământ scris şi că, indiferent de cetăţenie, acest ceremonial este respectat de toţi cei care doresc să exercite această profesie în România.

Ovidiu Constantin Bunget mai spune că acaesta este o generație nouă, bine pregătită, cu mult dinamism în ceea ce privește valorificarea competențelor personale. „Cu toate acestea, constatarea că sunt la început de drum îi va face să fie atenți în tot ceea ce vor face deoarece pe umerii lor va apăsa multă responsabilitate”, a mai menționat, în timpul ceremonialului de depunere a juramântului, președintele Filialei Timiș a CECCAR.

Print Friendly, PDF & Email