O nouă ediţie a Zilelor Culturii și Economiei Germane în Banat

Timişoara va fi, peste câteva zile, pentru al doilea an consecutiv, gazda Zilelor Culturii și Economiei Germane în Banat.

 

Zilele Culturii și Economiei Germane în Banat, ajunse la a doua ediţie, vin cu un program variat, cu atracții pentru toate vârstele, anunţă organizatorii. Expoziții și spectacole deschid evenimentul, acesta culminând în zilele de 15-16 iunie, în Piața Libertății, cu târgul firmelor și instituțiilor germane, târg organizat sub numele Made in Banat.

Având ca eveniment-partener Zilele Germanilor din Banat – care la rândul său vin în cele două zile cu o ofertă culturală bogată – târgul atrage prin demonstrații ale meșteșugarilor-călători, ascensiuni cu balonul cu aer cald (condiționat de vreme), concerte, reconstituirea copacului breslelor cu ajutorul absolvenților școlii profesionale duale, demonstrații ale unor grupuri de dansuri și multe altele. În cadrul standurilor de prezentare ale firmelor germane din regiune și ale diferitelor organizații de cultură și educație, publicul va putea vedea, încerca și gusta oferta acestora de produse și servicii, va putea discuta cu reprezentanții acestora despre oferte de muncă sau posibilități de formare profesională.

Ediția a doua a Zilelor Culturii și Economiei Germane în Banat se va încheia cu decernarea premiilor Juventus ale Clubului Economic German Banat, acordate anual unor tineri artiști și vernisarea expoziției acestora în data de 23 iunie, ora 11 la Galeria Jecza.

Evenimentul este organizat de Clubul Economic German Banat, Consulatul Republicii Federale Germania la Timișoara, Forumul Democrat al Germanilor din Banat și Primăria Municipiului Timișoara, alaturi de parteneri din domeniul cultural și educațional.

Print Friendly, PDF & Email