O nouă ediție a West Summer University, la Universitatea de Vest din Timișoara

West Summer University, școala de vară destinată elevilor, organizată la Universitatea de Vest din Timișoara, eveniment care are loc în perioada 21 iulie – 6 august, are în program evenimente speciale, dedicate educației și prieteniei.

 

West Summer University se încadrează în seria complexă de activități pe care UVT le adresează elevilor și mediului preuniversitar. Timp de două săptămâni, la Timișoara, elevi din întreaga țară descoperă toate secretele vieții de student și dobândesc o idee clară despre domeniul de studii pe care vor să îl urmeze la nivel universitar, descoperindu-și abilitățile și interesele cu sprijinul cadrelor didactice și consilierilor UVT. “Cu siguranță, acesta este doar un pas, pentru a deveni cea mai bună versiune a lor, cu sprijinul nostru. Pentru că știm deja că la Universitatea de Vest din Timișoara motto-ul este #BecomeYourBest!”, transmit reprezentanţii universităţii.

Fiecare participant și-a ales, în momentul înscrierii, o facultate dintre cele 11 ale Universității de Vest din Timișoara, la ale cărei cursuri participă pe parcursul Şcolii de vară. Elevii au parte de activități educaționale introductive pentru fiecare domeniu de studii, acestea fiind pregătite de cadre didactice universitare.

De asemenea, consilierii din cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul UVT desfășoară activități de consiliere și orientare cu elevii participanți, pentru a-i sprijini pe aceștia să decidă responsabil cu privire la viitoarea lor carieră. Complementar activităților educaționale, elevii iau parte la diverse activități culturale, recreative și de socializare, prin intermediul cărora își întregesc experiența studenției în centrul universitar din Timișoara.

Întâlnirile de vară, la care elevii se înscriu anual, în cadrul proiectului West Summer University, sunt organizate prin colaborarea dintre Universitatea de Vest din Timișoara și Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara, fiind ocazii binevenite pentru tinerii participanți de a veni în contact cu experiențele vieții studențești. Ne bucurăm, și în această vară, să îi primim în mijlocul comunității UVT pe elevii interesați și talentați care s-au înscris în acest program al descoperirilor, în noua ediție specială WSU22, care le va oferi amintirile din #CeaMaiTareVară la #UVT!”, declară rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Cazarea participanților este asigurată într-un cămin al UVT, în condiții de siguranță, cu respectarea prevederilor legale și regulamentelor UVT.

 

Print Friendly, PDF & Email