O nouă ediţie a Premiilor Bibliotecii Universităţii Politehnica Timişoara

Sursă foto: UPT

A devenit deja o tradiție ca, la început de primăvară, după ce emoțiile sesiunii au trecut, Biblioteca Universității Politehnica Timișoara să-și premieze cei mai activi utilizatori, în cadrul unui eveniment care celebrează și aniversarea instituției.

 

În deschiderea evenimentului, ajuns la cea de a şasea ediţie, care a avut loc joi, 14 martie, directoarea Bibliotecii UPT, Agneta Lovasz, a subliniat că Biblioteca UPT, care a împlinit 103 ani de la prima atestare, este mai mult decât un simplu spațiu de lectură, este unul în care se desfășoarã o serie de evenimente, în special din domeniul cultural-artistic, dar nu numai, aici având loc proiecții de filme, seri muzicale, expoziții de tot felul, festivități, acordări de premii, lansări de carte etc.

Cei mai activi utilizatori au primit, pe lângă, diplome, vouchere pentru cumpărarea de cărți, în valoare de 250, 200 și 150 de lei, după cum urmează:

Premiul I – Diana Cornei, de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism, și Ioan Muntian, de la Facultatea de Inginerie Electrică și Energetică;

Premiul II – Rareș Andrei Vasiu, de la Facultatea de Automatică și Calculatoare;

Premiul III – Crin Constantin Cosmescu și Ovidiu Simionescu, de la Facultatea de Automatică și Calculatoare, și Raul Bogdan Mircea, de la Facultatea de Mecanică.

Sursă foto: UPT

În cadrul aniversării BUPT, Raul Rus, directorul Arhivelor Naționale, filiala Timișoara, a prezentat expoziția BUPT, repere istorice, în cadrul căreia sunt expuse o serie de documente din istoria acestei bibliotecii.

Ambianța de sărbătoare din holul BUPT a fost creată cu sprijinul studenților de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism, îndrumați de cadrele conf. univ. dr. Cristina Maria Povian și lect. univ. dr. Anamaria Anghel, care au realizat o instalație cu baloane și cărți, care să arate beneficiile lecturii și modul în care învățarea ne ajută să ne înălțăm.

Atmosfera de sărbătoare a fost completată de recitalurile muzicale susținute de corul Universității Politehnica Timișoara, precum și de Adina și Sebastian Covaci, de la Liceul de Muzică „Ion Vidu” din Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email