O nouă ediţie a Parcului Crăciunului, la Muzeul Satului Bănățean

Foto: Muzeul Satului Bănăţean

Muzeul Satului Bănățean din Timișoara va găzdui din 6 decembrie, timp de 22 de zile, o nouă ediţie a Parcului Crăciunului,  locul de poveste cu obiecte supradimensionate, brăduți zburători și butaforii 3D.

 

Cultura și arta au un rol esențial în păstrarea sentimentului de apartenență la comunitate, astfel că Parcul Crăciunului va pune accent pe implicarea activă a artiștilor, artizanilor și a operatorilor culturali din zona de vest a țării, transmit reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş, organizator al evenimentului. Vizitatorilor li se pregătesc experiențe senzoriale și vizuale surprinzătoare, menite să transforme Muzeul Satului într-un loc idilic.

Simbolul principal al Parcului Crăciunului va fi steaua, reprezentând lumina și călăuzind vizitatorii prin povestea Parcului. Atmosfera de sărbătoare va fi completată de un iglu de mari dimensiuni, în interiorul căruia vor avea loc o serie de spectacole, concerte și show-uri cu efecte speciale dedicate publicului, indiferent de vârstă. Copiii vor avea parte de spectacole de teatru, ateliere creative și de meșteșugărit.

Punct central și în ediția de anul trecut, patinoarul va avea 500 de mp și va fi accesibil gratuit atât copiilor cât și adulților.

Parcul Crăciunului va cuprinde și o călătorie prin lumea culinară, pentru că se vor îmbina, cu gust și aromă de sărbători, oferta de mâncare tradițională cu bucătăria actuală. Căsuțele vor deservi artizanilor care vor expune produsele lucrate de mână, în tema sărbătorilor de iarnă.

În cadrul programului vor fi incluse momente artistice și activități realizate de instituțiile de cultură finanțate de Consiliul Județean Timiș: Biblioteca Județeană Timiș, Muzeul Național al Banatului, Muzeul Național de Artă Timișoara, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” și Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Accesul în incinta Parcului Crăciunului este liber, toate activitățile și atracțiile fiind gratuite. Programul în care poate fi vizitat Parcul Crăciunului este în perioada 6 – 27 decembrie, de luni până duminică, în intervalul orar 17 – 22.

Print Friendly, PDF & Email