O nouă ediţie a longevivei Gale Blues – Jazz Kamo

Gala Blues – Jazz Kamo aduce în fața publicului timișorean nume mari ale genului muzical din țară și din străinătate, într-o serie de concerte desfășurate pe parcursul a trei zile, între 23 și 25 septembrie, în Grădina de vară a Filarmonicii Banatul din Timișoara.

 

Cel mai longeviv festival de jazz şi blues din Timişoara şi, după cel de la Sibiu, cel mai timpuriu festival de jazz din ţară, Gala Blues – Jazz Kamo, ajunge, anul acesta, la ediția a XXXI-a. Va fi deschis, în acest an, de Elena Mîndru, alături de Orchesta Filarmonicii Banatul din Timișoara, dirijată de maestrul Tiberiu Oprea.

Premiată și apreciată de către critici și public, Elena Mîndru este astăzi una dintre cele mai valoroase reprezentante ale jazzului românesc și european. Stabilită de ani buni în Finlanda, este cântăreață, compozitoare, aranjor, producător, organizator de festival și director de casă de discuri.

Deschiderea Galei Blues – Jazz Kamo are loc vineri, 23 septembrie, ora 19. În cadrul concertului extraordinar îi regăsim și pe Artturi Rönkä, din Finlanda, la pian, pe Johnny Bota – contrabas, Tuomas Timonen – baterie.

În a doua seară a vor urca pe scenă, de la ora 19, Milan Petrovic (Serbia), legendara trupă Bega Blues Band, FanQbello (Germania) și Viktorija Pilatovic Band (Spania).

Ultima seară va fi deschisă de JazzAtronik, formația tinerilor artiști ai Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara. Vor urca pe scenă și deja consacrații membrii ai Puba Jazz Connection (Germania) și Peter Sarik Trio (Ungaria).

Fiecare seară a evenimentului se va încheia cu jam session-uri la cluburile Aethernativ, Manufactura, respectiv Retro.

Gala Blues – Jazz KAMO presupune și o serie de workshop-uri, cu participare gratuită, susținute de artiștii care vor concerta în cadrul evenimentului. Cursurile de măiestrie interpretativă se vor desfășura la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara, în perioada 23 – 25 septrembrie . Înscrierea se face trimițând un e-mail la adresa secretariatulartistic@filarmonicabanatul.ro.

Evenimentul este organizat de Filarmonica Banatul din Timișoara, în cadrul unui program finanțat din bugetul local al Primăriei Timișoara şi cofinanțat de Consiliul Județean Timiș, prin Programul TimCultura 2022.

 

 

Print Friendly, PDF & Email