O nouă ediţie a Festivalului florilor, la Timişoara

Foto: Daniel Sandu

Timfloralis va îmbrăca în flori, pentru al cincilea an, centrul Timişoarei: Piața Victoriei, Piața Libertății și Piața Unirii.

 

Între 19 și 21 aprilie, Timișoara va deveni locul de întâlnire și de expunere a viziunilor artiștilor locali și internaționali. O îmbinare și armonizare a culorilor vii, un mozaic cultural, voci puternice și multe alte surprize vor da farmec orașului. Timp de trei zile, vor lucra împreună designeri, arhitecţi, peisagisti, florişti internaţionali, ecologişti, studenţi, elevi, şcoli, universităţi, artişti, firme şi comercianţi al căror scop va fi de a evidenţia frumuseţea naturii, respectiv a florilor în contextul urban cu tematica “Floral happiness”.

Proiectul mai cuprinde, în afară de expoziţiile florale şi de aranjamente, workshop-uri atât pentru publicul larg, cât şi pentru florişti profesionişti, spectacole inedite de muzică şi dans, evenimente cu şi pentru copii.

La standul Horticulturii, copiii sunt aşteptați sâmbătă și duminică între orele 12-17 la atelierul “Micul grădinar”, unde vor învăța să planteze și să îngrijească plantele.

Timfloralis, Festivalul florilor, a luat naştere din nevoia de a cultiva gustul pentru frumos, fiind emblematic pentru oraşul Timișoara, cunoscut drept “Orașul florilor”.

Print Friendly, PDF & Email