O nouă ediţie a festivalului Analog Mania, la Timişoara

Organizatorii celui mai mic festival din oraş, Analog Mania, propun publicului un nou format, îndreptat spre mania obiectului.

 

Pentru ediţia de anul acesta, a şasea, a Festivalui internaţional Analog Mania, organizatorii propun un nou format, îndreptat spre mania obiectului şi o expoziţie cvadruplu. În cadrul acesteia, patru artişti vor expune, în Galeria Pigmalion, de la obiecte de mici dimensiuni până la obiecte sonore în cadrul expoziţiei denumite Objectology. Expoziția va ieși și pe scena Curții cu Castan a Casei Artelor, ducând experimentalul dinspre design spre sunet.

Dacă la început am invitat artiştii care s-au prezentat pe secţiuni bine definite – fotografie, film şi sunet –, în ultimii doi ani am propus expoziţii de fuziune: fotografie-pictură şi fotografie-grafică. Anul acesta însă ducem experimentul analogic spre o sferă şi mai largă, spre obiect”, explică Emil Kindlein, fondatorul Analog Mania

Acesta dă asigurări că va fi o surpriză pentru cei care s-au obişnuit cu un oarecare format clasic al festivalului: „Anul acesta ne-am propus să experimentăm și mai mult. În aceeași periodă organizăm și «Analog Experience».  Este un festival în festival, o sărbătoare analogică la pătrat.”

Toate evenimentele – expoziţii, proiecţii, concerte – vor avea loc la Casa Artelor, din Timişoara, în perioada 22 – 27 octombrie.

Festivalul Analog Mania este organizat de Asociația Casa Luminii, cu sprijinul Primăriei Timișoara și a Direcției Județene pentru Cultură Timiș.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis