O nouă conducere la Organizația Femeilor Liberale Timiș

Foto: PNL Timiş

Organizația Femeilor Liberale Timiș și-a ales, joi seară, noua conducere pentru un mandat de patru ani.

 

Componența Biroului Permanent Judeţean al OFL Timiș este următoarea: președinte – Sorina Alexandra Ciurlea, 39 ani, conferențiar universitar şi consilier județean; prim-vicepreședinte: Carmen Panaitescu-Bunu, profesor universitar şi medic primar alergolog; vicepreședinte: Eugenia Ciumac (Giroc), Rodica Pîrjol (Dumbrăvița), Andra Văcaru (Parța), Cosmina Știubea-Clej (Biled), Mirela Bălu (Sânnicolau Mare), Bianca Mărănescu (Timișoara), Elisabeta Kovacs (Moșnița Nouă), Nicoleta Grubacichi (Peciu Nou), Adriana Tătoane (Moravița), Daniela Mariș (consilier local Timișoara). Membre ale BPJ OFL Timiș sunt: Denisa Roșu (Buziaș), Ileana Curac (Chevereșu Mare), Claudia Maxim (Lenauheim), Lavinia Matei (Bucovăț), Laura Adamescu (Boldur), Liana Filip (Ciacova), Iulia Ungureanu (Ghiroda), Raluca Ilie-Hagi (Gottlob), Simona Chiriță (Iecea Mare) şi Liliana Jawwash (Timișoara).

Angajamentul OFL Timiș, spune Sorina Ciurlea, rămâne ferm spre susținerea importanței prezenței femeilor în politică și în toate aspectele vieții publice: „Acesta trebuie să fie primul deziderat al nostru. Al doilea este să promovăm în funcții de responsabilitate și de conducere femei care reprezintă modele de curaj, de succes, femei capabile, care vor aduce plusvaloare prin competențele lor. De aceea, obiectivul nostru este să aducem noi colege alături de noi, care să ne întărească echipa. Împreună trebuie să reușim să înlăturăm stereotipuri. PNL va promova femei, de asta sunt sigură, și le va promova pentru capacitățile lor, nu doar pentru că sunt femei”.

La conferința de alegeri au fist discuții despre egalitate de gen în politică, despre încurajarea participării femeilor în viața publică, despre egalitate de șanse între femei și bărbați, despre nevoia de a avea mai multe femei consilier local, județean sau parlamentar, tarnsmite PNL Timiş.

Să admitem realitatea: cifrele despre România nu ne fac cinste: suntem pe locul 26 în UE la indicele măsurat al egalității de gen. Sute de mii de femei din România se uită spre noi și așteaptă soluții pentru problemele cu care se confruntă, dar vocea noastră nu se aude. PNL poate să facă istorie promovând femei capabile, profesioniste și femei care știu că vocea lor trebuie să se facă auzită”, mai spune Sorina Ciurlea.

Alina Gorghiu, președinte al Senatului, prezentă la Timişoara, a declarat că, așa puține cum sunt femeile liberale în Parlament, au împins înainte multe legi importante nu doar pentru femei, ci și pentru întreaga societate: „De aceea putem spune că noi, femeile din PNL, jucăm acum rolul cel mai important în ceea ce privește proiectul unui model de societate  incluzivă, cu politici publice dedicate familiilor și creșterii demografice. Cotele de gen și meritocrația nu se exclud în niciun caz. Dar meritocrația se naște din competiție și competiția este puternică când bazinul de candidați este mare. Și ce bazin de candidați este acela când 51,5% din populație are numai o șansă teoretică la candidatură? Modul în care pe scena politică este realizată egalitatea de gen arată cât de european e un partid și un stat”.

Președintele PNL Timiș, Alin Nica, afirmă că pentru noua echipă de conducere începe o perioadă încărcată și plină de provocări: „Anul care urmează este foarte important pentru PNL Timiș și sunt convins că organizația de femei va avea o contribuție decisivă la rezultatele bune de anul viitor. Știu că așa va fi pentru că am simțit aseară energia pozitivă și entuziasmul doamnelor liberale. Ele sunt inima și sufletul partidului nostru și, cu așa o inimă mare și generoasă, putem muta munții”.

La conferința de alegeri au fost prezente peste 300 de doamne liberale din Timiș, precum și doamne care s-au înscris în cursa pentru președinția OFL național: Nicoleta Pauliuc, președinta Comisiei pentru Apărare, Ordine publică și Siguranță Națională din Senatul României, deputatele Diana Morar și Cristina Trăilă. Au participat la eveniment și parlamentarii Marilen Pirtea și Cosmin Șandru, viceprimarul Timișoarei Cosmin Tabără, vicepreședintele CJ Timiș Alexandru Proteasa, secretarul general al PNL Timiş Dănuț Groza, conducerile OFL Timișoara, TNL Timiș și TNL Timișoara, consilieri locali și județeni.

 

Print Friendly, PDF & Email