O nouă clădire ultramodernă, la British International School of Timișoara (P)

Sursă foto: BIST

British International School of Timișoara se pegătește de finalizarea lucrărilor la o nouă clădire, construită în timp record, la cele mai înalte standarde internaționale în materie de educație. Astfel, capacitatea de școlarizare în cel mai modern campus școlar din zona de vest a țării va crește până la 924 de elevi. Investiția se ridică la 6 milioane de euro.

 

Clădirea nouă completează campusul şcolar de pe strada Aurora, din zona de nord a Timișoarei, format dintr-o clădire care în anii 1930 adăpostea o școală de economie casnică, complet renovată și extinsă în 2018, o sală de sport construită anul trecut şi un teren de sport. Campusul este construit în jurul unui parc, destinat pauzelor, activităților sportive sau educative în aer liber.

În noua clădire vor învăța elevii din ultimii ani de ciclu gimnazial și liceenii. Se vor adăuga 20 de săli de clasă la cele mai înalte standarde, 7 săli multifuncționale, 3 laboratoare de știință și o sală pentru arte. Elevii vor avea, de asemenea, la dispoziție o sală de spectacol pentru muzică și teatru. Odată cu darea în folosință a noii clădiri, capacitatea de școlarizare va crește până la 924 de elevi, de la vârstă preșcolară până la ultimul an de liceu.

Atriumul. Sursă foto: BIST

Atriumul principal prevede un spațiu primitor și inspirațional. Acesta funcționează și ca amfiteatru și spațiu de studiu individual. Biblioteca clădirii este structurată pe două nivele, cu diverse zone de studiu și cu o generoasă terasă. Tot aici va funcționa bucătăria școlii, un bistro pentru servirea prânzului, de peste 560 mp, precum și un snack bar cu produse sănătoase, cu program permanent pe durata zilei de școală.

Sală de clasă. Sursă foto: BIST

Proiectul este coordonat de către Mulberry Development, arhitectura noii clădiri este concepută de către biroul Andreescu & Gaivoronschi, iar designul interior este dezvoltat de către studioul Mophoza. Lucrările cele mai importante sunt realizate de către firmele Metal Hammer Bau, Alusystem, Agasi și Melbo.

Interesul părinților și al elevilor fiind foarte ridicat în cei patru ani de funcționare, școala și-a mărit constant campusul. În anul școlar 2023-2024, numărul claselor a crescut la 31, numărul de elevi fiind mai mare cu 100 decât anul trecut. British School școlarizează copiii de le cei de 4-5 ani, înscrişi în clasa Reception (clasa pregătitoare/ultimul an de grădinița) până la cei de anul 13 (echivalentul clasei a 12-a în sistemul public), în clase de maximum 22 de elevi. Actualmente, 600 de copii de 30 de naționalități. Anul acesta este, de altfel, primul an în care absolvenții vor susține Bacalaureatul Internațional, cea mai prestigioasă diplomă de absolvire a liceului.

Biblioteca. Sursă foto: BIST

Predarea este în limba engleză, dar limba română este parte din curriculum. Personalul didactic este format majoritar din profesori internaționali din Marea Britanie, dar și alte 15 țări, cu experiență de predare în școli similare din întreaga lume. De asemenea, pe tot parcursul școlarizării, elevii beneficiază de consiliere academică cu scopul de a-i ghida înspre un program educațional adecvat și pliat pe pasiunile și abilitățile lor.

Școala a obținut în timp record acreditările internaționale de către Cobis UK și este autorizată să organizeze atât examenele Cambridge, cât și Bacalaureatul Internațional recunoscut în toată lumea. Astfel, absolvenților British International School of Timisoara li se deschide oportunitatea de a studia la orice universitate din țară, Marea Britanie, Europa sau din lume. Acreditările internaționale sunt recunoscute de către ARACIP, școala fiind înregistrată in Registrul special al școlilor cu alta curiculă decât cea românească.

Părinții interesați să descopere școala, se pot adresa British International School of Timișoara pentru a planifica o întâlnire și afla detalii despre procedura de admitere, mai multe detalii fiind disponibile pe pagina de Facebook a școlii sau la admissions@britishschool-timisoara.ro.

Print Friendly, PDF & Email