O nouă clădire de birouri, inaugurată în ansamblul Openville Timişoara (P)

Compania Iulius a finalizat o nouă clădire de birouri, cu 12 niveluri, întinsă pe o suprafaţă de peste 13.000 mp, în ansamblul Openville Timişoara.

 

United Business Center 1 (UBC 1) este cea de-a doua clădire inaugurată în Timişoara, anul acesta, după UBC 2 (18.000 mp), inaugurată în luna ianuarie. Cu recenta realizare, suprafaţa office totală livrată de Iulius pe piaţa locală, în decursul unui singur an, a ajuns la 31.000 mp.

Openville Timişoara va fi polul de business din vestul ţării. În prezent, în ansamblul mixt se lucrează la a treia clădire de birouri – UBC 3, cu 19.000 mp închiriabili, care va fi finalizată în 2018. Visma Software, dezvoltator norvegian de soluţii software pentru managementul afacerilor, a închiriat în UBC 3 un spaţiu de 4.200 mp. Totodată, la începutul anului viitor va fi demarată construcţia UBC 0, cea mai înaltă clădire din România (155 de metri şi 27 de etaje).

La momentul inaugurării primei etape de dezvoltare a proiectului Openville, în trimestrul patru din 2018, componenta de birouri a ansamblului va include o suprafaţă de 50.000 mp în operare (în clădirile UBC 1, UBC 2 şi UBC 3) şi alţi 50.000 mp în construcţie (în clădirea UBC 0).

Clădirea recent inaugurată are 12 niveluri. Printre companiile care au închiriat spaţii în UBC 1 se numără Atos (6.000 mp), furnizor internațional de servicii IT, şi Intel (2.400 mp), producător mondial în domeniul tehnologiei. Pe lângă dotările de clasa A, UBC 1 se evidenţiază în peisajul urban prin arhitectură, clădirea având formă triunghiulară. Totodată, dispune de acces direct spre parcul şi noile zone de retail care urmează a fi amenajate în ansamblul Openville. Imobilul a fost construit potrivit principiilor pentru clădiri verzi şi va beneficia de certificare LEED.

Ansamblul mixt Openville îmbină spaţiile moderne de birouri cu serviciile şi destinaţiile de shopping şi relaxare, permiţând o eficientizare a timpului. Angajații din clădirile office au în imediata lor apropiere, în Iulius Mall, sute de magazine, food-court, restaurante, fitness center, cinema multiplex, precum şi numeroase servicii, de la instituții publice unde îşi pot face paşaportul sau îşi pot plăti taxele, unități bancare, grădinițe și clinici medicale, până la saloane de înfrumusețare, curăţătorie, agenții de turism etc.

Pe lângă economia de timp pe care o oferă poziționarea într-un ansamblu multifuncțional, beneficiile sunt și de ordin financiar. Angajații din UBC au la dispoziție un program de fidelizare dedicat lor, „Card Partener”, care le oferă discount-uri de până la 25%, la peste 100 de operatori din Iulius Mall. Pentru masa de prânz au reduceri de până la 15% sau meniuri business la restaurante și cafenele. De promoții au parte și la magazinele de vestimentaţie, încălţăminte şi accesorii, în procente ce ajung până la 25%.

Ansamblul Openville Timişoara, cel mai mare proiect cu destinaţie mixtă din vestul României, va fi inaugurat în trimestrul patru al anului viitor, odată cu finalizarea primei etape de dezvoltare, care va include: 100.000 mp de birouri clasa A, o suprafaţă adiţională de 47.000 mp de retail, un parc de 55.000 mp, un pasaj subteran destinat traficului auto şi peste 1.500 de noi locuri de parcare, amenajate într-o parcare supraetajată şi una subterană.

A doua etapă a proiectului Openville Timişoara va presupune dezvoltarea a aproximativ 85.000 mp de spaţii office (în alte patru clădiri) şi a 25.000 mp de spaţii de retail, în funcţie de cerinţele pieţei.

Proiectul Openville este realizat de companiile Iulius şi Atterbury Europe şi reprezintă o investiţie estimată la peste 220 milioane de euro.

  • Office: 100.000 mp – 4 clădiri (etapa 1); 85.000 mp – 4 clădiri (etapa 2)
  • Retail: 47.000 mp (etapa 1); 25.000 mp (etapa 2). Total (inclusiv Iulius Mall): 143.000 mp
  • 100 de locaţii noi, 450 de magazine în total
  • Restaurante şi cafenele tematice cu privelişte spre parc
  • Parc suspendat de peste 55.000 mp
  • Locuri de parcare: 4.068 (parcări subterane şi supraetajate)

 

Print Friendly, PDF & Email