O nouă clădire a British International School, inaugurată la Timişoara (P)

Foto: Petru Cojocaru

British International School of Timișoara, prima școală internațională din vestul țării, a inaugurat azi o nouă clădire. Prin această investiţie în valoare de şase milioane de euro, care duce totalul investiției în școală la peste 12 milioane de euro, British International School of Timișoara îşi extinde campusul amplasat în nordul orașului.

 

Noua clădire va purta numele Anei Șandor, fostă profesoară de limba și literatura română la Liceul de Filologie-Istorie din Timișoara (actualul Colegiu Național Bănățean), în onoarea mamei a doi dintre fondatorii şcolii.

Prin această nouă clădire capacitatea de școlarizare a British International School of Timișoara crește la 924 de elevi. Noua clădire are trei laboratoare de știință, o sală pentru artă, o sală pentru muzică și teatru, o bibliotecă extinsă pe două etaje, 22 de săli de clasă, mai multe săli multifuncționale și un spaţiu pentru servit masa, complet utilat, destinat profesorilor. Prânzul elevilor și profesorilor este asigurat de bucătăria proprie și este servit în bistro-ul incintei. În şcoală există și o cafenea, deschisă pe toată durata cursurilor.

Inaugurarea noii clădiri. Foto: Petru Cojocaru

Clădirea este realizată astfel încât să nu fie doar un spațiu creativ, ci și sustenabil. Dispunând de panouri fotovoltaice pe acoperiș, pompe de căldură, sisteme de ventilație a sălilor de clasă cu recuperatoare de energie, este cea mai eficientă clădire educațională din zonă. De coordonarea proiectului s-a ocupat Mulberry Development, o companie premiată de dezvoltare imobiliară fondată de antreprenorul Ovidiu Șandor, având ca parteneri pe partea de arhitectură biroul Andreescu & Gaivoronschi, iar pe partea de design interior, studioul Morphoza. Cele mai importante lucrări la noua clădire au fost realizate de către firmele Metal Hammer Bau, Alusystem, Agasi și Melbo.

„Nimic nu este mai frumos decât să vezi cum cresc și sunt educați acești copii. Pe lângă un corp profesoral deosebit de motivat, angrenat și pasionat, aceste noi facilități permit școlii să se dezvolte și să ofere elevilor varii alternative de explorare a propriilor pasiuni, înclinații și dorințe. De la artă la științe, de la psihologie la informatică, de la sport la teatru, British International School of Timișoara oferă acum toată paleta de materii și programe extracurriculare”, a declarat azi, la inagurarea noii clădiri – făcută în prezenţa elevilor, a părinţilor şi a unora dintre autorităţi – Ovidiu Şandor, unul dintre fondatorii British International School of Timișoara, alături de Animona Huţu şi Sorin Maxim.

Atriumul. Foto: Petru Cojocaru

„Este o mare onoare și o realizare deosebită pentru noi, ca în al cincilea an de funcționare să inaugurăm una dintre cele mai moderne clădiri destinate învățământului din țara noastră. Acesta este un prilej deosebit prin care putem, pe de o parte, să sărbătorim realizările școlii noastre de până acum, iar pe de altă parte, să ne bucurăm pentru elevii noștri și pentru toți cei care fac parte din acest proiect minunat. În acești primi patru ani de existență, școala noastră a obținut cele mai importante acreditări internaționale, a crescut de la 200 de elevi la peste 600 și continuă să aibă un impact semnificativ asupra comunității timișorene. Chiar și după atâtea reușite, suntem doar la început de drum și avem ambiții mari pentru viitor”, declară, la rândul său, Ciprian Țiplea, directorul şcolii.

Biblioteca. Foto: Petru Cojocaru

Viceprimarul Timișoarei, Ruben Laţcău, a felicitat investitorii pentru această „investiție fanion în educație, care confirmă ambițiile Timișoarei de a întări și prioritiza domeniul educației în viața comunității” şi spune că această investiție reconfirmă statutul Timișoarei de oraș magnet pentru tot mai mulți străini care decid să se stabilească aici, găsind condiții de educație pentru copiii lor, pe măsura așteptărilor. „Mă bucur că această nouă școală nu va rămâne un exemplu izolat și că în următoarele luni, la Timișoara, vom deschide și primele clădiri de școli publice nou construite de administrația publică în ultimele decenii”, a mai spus Ruben Laţcău.

Noua clădire completează campusul British International School of Timișoara, acolo unde se mai află o clădire ridicată la începutul secolului XX, renovată și extinsă acum patru ani, o sală de sport construită acum doi ani, un parc şi terenuri de joacă și sport.

Sală de clasă Foto: Petru Cojocaru

Instituția oferă o educație pe model britanic și acceptă înscrierea la studiu a copiilort cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani. Sistemul educațional de tip britanic combină un curriculum academic puternic și echilibrat (limbi străine, matematică, științe, tehnologie, arte creative, științe umaniste, științe sociale, educație fizică), alături de anumite activități extracurriculare menite să ajute copiii să se dezvolte emoțional, cultural, social și spiritual. Predarea este în limba engleză, dar limba română este parte din curriculum. Personalul didactic este format majoritar din profesori internaționali din Marea Britanie, dar și alte 15 țări, cu experiență de predare în școli similare din întreaga lume. De asemenea, pe tot parcursul școlarizării, elevii beneficiază de consiliere academică cu scopul de a-i ghida înspre un program educațional adecvat și pliat pe pasiunile și abilitățile lor.

Cafeneaua. Foto: Petru Cojocaru

Înființată în septembrie 2019 și acreditată COBIS (Council of British International Schools) încă din primul an, școala își va vedea prima promoție de absolvenți, cu examenele Bacalaureatului Internațional, în iunie 2024. Școala este autorizată să organizeze atât examenele Cambridge, cât și Bacalaureatul Internațional recunoscut în toată lumea. Astfel, absolvenților British International School of Timisoara li se deschide oportunitatea de a studia la orice universitate din țară, Marea Britanie, Europa sau din lume. Acreditările internaționale sunt recunoscute de către ARACIP.

Părinții interesați să descopere școala se pot adresa British International School of Timișoara pentru a planifica o întâlnire și afla detalii despre procedura de admitere, mai multe detalii fiind disponibile pe pagina de Facebook a școlii sau la adresa de email: admissions@britishschool-timisoara.ro.

 

Print Friendly, PDF & Email