O lună dedicată maratonului, la Timişoara

Universitatea de Vest din Timişoara dedică o lună maratonului, organizând cea de-a treia ediție a UVT Liberty Marathon. Va fi o competiţie în care alergătorii își pot defini propriul traseu.

 

În procesul de redefinire a modului de organizarea a ediției de anul acesta a UVT Liberty Marathon Universitatea de Vest din Timişoara transmite că a încercat să identifice cel mai bun mix între libertatea de mișcare și siguranță.

„De oriunde ați veni, începând din 27 septembrie și până în 27 octombrie, merită să faceți parte din comunitatea Liberty, care va alerga împreună. Pentru prima dată, într-un format absolut special, o lună întreagă este pusă la dispoziție pentru a alerga în cadrul unei ediții atipice UVT Liberty Marathon”, anunţă reprezentanţii UVT.

Aceştia mai spun că „Alergăm împreună” va însemna nu doar simpla aliniere la start sau doar îmbrățișările de la finalul traseului, ci va însemna, mai ales, crearea unei comunități de alergători care își definesc propriul traseu, care aleg liber cursa ce li se potrivește. Cu opțiuni pentru tipul de traseu ce pornesc de la 2 km și ajung până la 42 de km, fiecare tip de alergător își poate găsi locul potrivit în acest maraton de sănătate.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. Marilen Pirtea, lansează o invitație de participare la acest eveniment: „Vă invit să vă înscrieți la competiția libertății și ambiției, un simbol atât de puternic și relevant, mai ales pentru această perioadă dominată de restricții. Curajul și libertatea de a alerga la maratonul UVT vă vor arăta puternici și bine imunizați chiar și față de amenințările nemaiîntâlnite ale pandemiei pe care o traversează întreaga lume.”

Organizatorii UVT Liberty Marathon spun că a îndrăzni să alergăm în competiția maratonului este, anul acesta, și o alegere pentru sănătate, o alegere menită să reducă riscul de infectare cu Covid-19: „Studiile realizate de cercetători români și străini, precum și recomandările OMS indică efectul pozitiv pe care îl are alergarea, practicată cu regularitate, ca antrenament moderat de anduranță, asupra întăririi sistemului imunitar, limitării bolilor cronice, respectiv reducerii severității formelor de infectare cu Sars-Cov2.”

Condițiile de participare şi detaliile despre curse și înscrieri sunt disponibile online, pe www.libertymarathon.uvt.ro.

 

Print Friendly, PDF & Email