O lume încă așteaptă să fie construită, la Timişoara

Fundaţia Art Encounters organizează, la Timişoara, expoziția O lume încă așteaptă să fie construită, care are ca scop contribuţia la crearea unei platforme de dialog pentru artiști din generații diferite și implicarea publicului în schimbul de cunoaștere mediat de arta contemporană.

 

Parte din programul permanent al fundației, expoziția O lume încă așteaptă să fie construită marchează una dintre misiunile pe termen lung ale asiociaţiei, şi anume crearea unei platforme de dialog pentru artiști din generații diferite și implicarea publicului în schimbul de cunoaștere mediat de arta contemporană.

Artiștii care vor expune la Timişoara sunt Silvia Amancei şi Bogdan Armanu, Apparatus 22, Alex Bodea, Brassai, Geta Brătescu, Mircea Cantor, Simion Cernica, Teodor Graur, Dan Mihălțianu, Alex Mirutziu, Nita Mocanu, Ciprian Mureșan, Ioana Nemeș, Andrei Pandele, Dan Perjovschi, Lea Rasovszky, Daniel Spoerri, Andra Ursuța, Gabriela Vanga. Curatorul expoziţiei este Diana Marincu

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 29 septembrie, de la ora 18, la sediul Fundației Art Encounters – Casa Isho, bd. Take Ionescu nr. 46C.

“Lumea nu a încetat să se fie construită și reconstruită de-a lungul istoriei, iar încercarea de a produce un viitor mai bun, mai corect sau doar mai suportabil revine mereu ca o aspirație a procesului de poziționare în timp și spațiu. Ce se întâmplă după ce se dezintegrează ceva, cum se reconstruiește un sistem și care e urmarea redefinirii colective și individuale? Ceea ce nu este încă vizibil, cunoscut, la limita dintre ce a fost și ce urmează, poate fi intuit ca o formă intensificată a prezentului, o sarcină a timpului actual și o responsabilitate a cunoașterii”, spun organizatorii expoziţiei, care ca parteneri în acest evebiment BETA – bienala timişoreană de arhitectură şi Asociația Contrasens.

Aceasta pornește de la întrebările și propunerile formulate de artiștii invitați în relație cu un climat social-politic instabil, antagonic și tot mai blocat în propriul sistem ciclic al revoltei și supunerii.

Insulele cunoașterii pe care arta le formulează se grupează aici în teritorii solide, definite de experiența directă a unui context cu care artiștii se confruntă. Aceștia reacționează la impulsurile sociale, revoltele colective și nemulțumirile personale, distilând limbajul revoltei într-un vocabular poetic abraziv în măsură să definească spiritul timpului. Fie că vorbim de ironie, reenactment, acțiuni colective sau gesturi individuale, strategiile la care recurg artiștii decantează moduri diferite de a citi și dezbate realitatea, în momentul năruirii și reconstrucției ei”, mai transmit organizatorii.

Expoziția poate fi vizitată până în 23 noiembrie, de luni până vineri, între orele 10 și 17.

Print Friendly, PDF & Email