O legendă a fotbalului, la Universitatea Politehnica Timișoara

La Universitatea Politehnica Timișoara au fost puse, azi, bazele unei colaborări cu Şcoala de fotbal “Marcel Răducanu,” din Dortmund.

 

În cadrul întâlnirii pe care legendarul fotbalist Marcel Răducanu a avut-o cu rectorul Univeresităţii Politehnica Timișoara, prof. dr. Viorel Șerban, au fost puse bazele unei colaborări a școlii de fotbal pe care fotbalistul o deține la Dortmund, în Germania, cu Universitatea Politehnica Timișoara, anunţă oficialii instituţiei.

Anual, acesta organizează la Timișoara Campusul Marcel Răducanu, pentru copiii din toată țara, doritori să învețe tainele fotbalului de la un maestru al acestui sport. Anul acesta este cea de-a șasea ediție, iar cei selectaţi vor participa la un stagiu de pregătire la Școala de Fotbal “Marcel Răducanu”, de la Dortmund. Odată stabilită această colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara, antrenamentele se vor desfășura la baza sportivă “Ştiința”.

Marcel Răducanu a fost desemnat Fotbalistul român al rnului 1980 și este o glorie a Borussiei Dortmund. Născut în 21 octombrie 1954, la București, s-a afirmat la Steaua și apoi în Naționala României, fiind cel care a marcat unul dintre golurile istoricei victorii a „Tricolorilor”, 2-1 cu Anglia, în 1980.

În anul următor a ales să rămână în Germania Federală. Cariera de jucător și-a încheiat-o la Zürich, în 1990. Din anii ’90 a deschis o școală de fotbal la Dortmund. A fost unul dintre antrenorii care l-au șlefuit pe Mario Götze, marcatorul unicului gol al finalei CM 2014, Germania – Argentina 1-0.

Print Friendly, PDF & Email