O icoană a Sfintei Fecioare Maria de Guadalupe, aşteptată la Timişoara

Icoana Fecioara Maria de GuadalupeO copie fidelă a icoanei Sfintei Fecioare Maria de Guadalupe, care poartă semnatură şi sigiliul Cardinalului Norberto Rivera Carrera, Arhiepiscop Primat de Mexic, va fi adusă la Timişoara. La slujbe sunt aşteptate îndeosebi femeile care au trecut prin experienţa unui avort, cele care îşi doresc copii şi bolnavii.

Asociația Darul Vietii organizează o misiune pentru apărarea vieții cu o copie a  icoanei pelerine de Guadalupe, în Biserica greco-catolică “Sf. Iosif”, din Timişoara. În acest lăcaş de cult, de lângă Piaţa 700, vor fi celebrate trei zile pentru pentru apărarea vieţii, din12 până în 14 decembrie. În prima zi, programul va fi între orele 8 – 12 şi 18 – 21, iar în celelalte două zile, între orele 8 şi 12. Din program fac parte liturghii, devoţiuni, rugăciuni, procesiuni intercalate de prezentări ale icoanei, ale mişcării de apărare a vieţii, prezentări a ceea ce înseamnă flagelul avortului.

Această icoană a apărut în mod miraculos pe mantia unui vizionar din Guadalupe, în Mexicul secolului al  XVI-lea, fiind considerată un „autoportret” al Sfintei Fecioare. Mantia s-a păstrat intactă până în ziua de astăzi şi este venerată anual de milioane de pelerini în Bazilica din Guadalupe, al doilea loc de pelerinaj din lume, după Ţara Sfântă. “Scopul apariţiei a fost încreştinarea poporului aztec, scufundat într-o erezie periculoasă care le cerea să sacrifice zeilor păgâni copii şi tineri inocenţi. Astfel, poporul mexican s-a lepădat de religia păgână, s-a încreştinat, iar Fecioara Maria de Guadalupe a rămas protectoarea copilaşilor nenăscuţi”, spun reprezentanţii Asociaţiei Darul Vieţii, organizatorii evenimentului de la Timişoara.

La începutul anilor 1990, la propunerea părintelui Winrich, episcopii din Mexic au binecuvântat periplul acestei icoane în parohiile din întreaga lume, pentru oprirea avorturilor. Aceasta icoană a fost numită “Misionara pe căile Pământului, conducând omenirea spre mileniul 3”. La 14 iunie 1991, această icoană a Sfintei Fecioare de Guadalupe şi-a început turneul în America şi în lume, continuându-l şi azi.

Asociaţia Darul Vieţii este cea care organizează aceste pelerinaje cu o copie fidelă a icoanei care poartă semnatură şi sigiliul Cardinalului Norberto Rivera Carrera, Arhiepiscop Primat de Mexic. “Această icoană a vizitat în ultimii ani multe parohii din ţara noastră, din Republica Moldova, Ucraina şi Bulgaria”, spun reprezentanţii Asociaţiei Darul Vieţii.

Print Friendly, PDF & Email