O firmă din Bucureşti, acuzată de edilul Timișoarei că împiedică realizarea skatepark-ului din oraş

Skate-park TimisoaraRealizarea unui skatepark în vecinătatea Parcului Central se lovește, a declarat edilul, de o situație fără precedent: compania care a realizat studiul de fezabilitate și a proiectul, refuză să predea varianta de un milion de lei pentru care a optat Primăria Timișoara. Și aceasta pentru că, mai spune edilul, dintre cele trei variante pe care compania câștigătoare a fost nevoită să le prezinte, reprezentanții acesteia și-au propus să constrângă Municipalitatea să opteze pentru cea mai scumpă.

 

Primăria Timișoara, constrânsă de proiectant să asume realizarea unui proiect de un milion de euro   

Proiectul de realizare a skatepark-ului din proximitatea Parcului Central din Timișoara va fi amânat, anunţă primarul Nicolae Robu, din pricina faptului că societatea Urbanito City Concept, care a câștigat licitația pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului pentru viitoarea pistă de skateboard, refuză să predea Municipalității documentația elaborată. Referitor la motivele invocate de societatea declarată câștigătoare, edilul a precizat că acestea sunt necunoscute Municipalității, ele putând fi doar presupuse. Și a adăugat că, în acest moment, este imposibil de comunicat cu reprezentanții companiei bucureștene Urbanito City Concept, care înțeleg să procedeze în acest fel în încercarea lor de a constrânge Municipalitatea să accepte o variantă de amenajare ale cărei costuri se ridică la un milion de euro, în detrimentul soluției pentru care Primăria ar fi anunțat că optează și care ar presupune o investiție de un milion de lei. Edilul a catalogat situația creată astfel drept „o neobrăzare” și a precizat că este o situație fără precedent, adăugând că Municipalitatea va solicita rezilierea contractului și va evalua posibilitatea de a solicita daune companiei Urbanito City Concept. În plus, informează primarul, va fi necesară repornirea procedurilor legale, în vederea încredințării realizării proiectului, în nădejdea că se vor găsi ofertanți „serioși și cu mai mult bun-simț”.

Primarul Nicolae Robu a mai informat și că bucureștenii de la Urbanito City Concept și-au adjudecat realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului, în urma unei proceduri de încredințare directă, după evaluarea ofertelor care au fost depuse fiind selectată oferta care presupunea costurile cele mai scăzute.

Valoarea pentru care a fost adjudecat contractul este de 3.000 de euro, au mai precizat reprezentanții Municipalității. Din care nu s-a plătit încă nimic, din pricina depășirii termenelor de predare asumate, primul dintre acestea, în luna ianuarie, iar celălalt, în luna martie.

Print Friendly, PDF & Email