Voluntari de la Spitalul Judeţean din Timişoara au vaccinat anti-covid o comunitate din Hunedoara

Foto: DSP Hunedoara

60 de persoane dintr-o localitate din județul Hunedoara au fost vaccinate de o echipă de voluntari formată din medici și asistente de la Spitalul Județean Timișoara, coordonată de prof. dr. Dorel Săndesc.

 

Centrul de vaccinare a fost deschis în comuna Orăștioara de Sus – localitatea natală a medicului Dorel Săndesc, şeful Secţiei ATI  a Spitalului Judeţean din Timişoara –, prin implicarea mai multor instituții locale și vine în sprijinul celor care și-au exprimat dorința de a se vaccina, potrivit Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva covid-19.

Medicul Dorel Săndesc spune că acțiunea de voluntariat pentru vaccinarea împotriva covid-19 înseamnă un act medical important pentru persoanele din zone îndepărtate de centrele de vaccinare din orașe. „Orăștioara de Sus a fost aleasă ca prim proiect pentru județul Hunedoara, în semn de respect față de oamenii printre care mi-am petrecut copilăria și adolescența”, mai spune Dorel Săndesc, coordonatorul acțiunii.

Reprezentanţii Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva covid-19 transmit că salută această inițiativă și efortul tuturor celor implicați pentru ca procesul de vaccinare să fie accesibil celor care doresc să se vaccineze, într-un mediu favorabil și sigur.

Print Friendly, PDF & Email