O clădire a Liceului „J.L. Calderon”, reabilitată energetic

Liceul „J.L. Caleron”. Foto: PMT

Primăria Timișoara anunță că a semnat documentația tehnico-economică pentru reabilitarea energetică a clădirii de școală gimnazială a Liceului Teoretic „J. L. Calderon”. 8 milioane de lei sunt necesari pentru a crea o infrastructură energetică nouă, eficientă, unde costurile pentru încălzirea clădirii se reduc cel puțin la jumătate.

 

Clădirea vizată de investiție se află pe strada C. Salceanu, nr. 11. 450 de copii care învață în această clădire vor beneficia de confort termic sporit și de condiții mai bune de școlarizare.

În vederea atingerii obiectivelor acestui proiect, de a scădea consumul anual de energie finală în clădirile publice, precum și a consumului anual specific de energie primară și de a reduce emisiile de dioxid de carbon, Liceul Teoretic „J.L Calderon” va beneficia de: renovarea energetică a unui corp de clădire publică, creșterea eficienței energetice, prin realizarea unor lucrări de intervenție care determină diminuarea consumurilor energetice şi reducerea consumului de energie pentru încălzirea clădirilor publice cu efect asupra reducerii costurilor de întreținere cu încălzirea, anunţă Municipalitatea.

Proiectul prevede și montarea a 60 de panouri fotovoltaice cu puterea electrică de aproximativ 30.000 kW. De asemenea, lucrările vizează refacerea tencuielii, tâmplăriei, instalației electrice și termice, trotuarelor și spațiilor verzi etc.

Prin hotărâre de Consiliu Local se aprobă și alocarea în bugetul local a sumelor necesare implementării acestuia, structurată pe surse de finanțare. Astfel, apropae 5,9 milioane de lei reprezintă cheltuielile eligibile, finanțate prin PNRR, iar peste 2,2 milioane de lei. reprezintă contribuția proprie a Municipiului Timișoara la implementarea proiectului.

Următorul pas din cadrul proiectului „Creșterea eficienţei energetice prin reabilitare termică construcții și instalații la Liceul Teoretic J.L.Calderon”, finanțat prin PNRR 2020-2026, este de a finaliza proiectul tehnic, a obține autorizația de construire și de a lansa licitația pentru execuție, mai transmite Primăria.

 

Print Friendly, PDF & Email