O bătrână salvată de pompieri din calea apelor: „Luați maică și câinele, și el e suflet!”

Foto: ISU Timiş

Două femei au fost salvate azi, din calea apelor dezlănţuite, de pompierii timişeni. Una în vârstă de 77 de ani, cealaltă, de 84 de ani şi câinele acesteia din urmă. „Luați maică și câinele, ca și el e suflet! A avut grijă de mine atâta timp!”, asta i-a rugat femeia pe pompierii veniţi să o salveze.

 

Mai multe persoane au fost evacuate azi din calea apelor, de pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, în satul Ohaba Lungă, în care cei mai mulți locuitori sunt vârstnici.

O femeie a rămas izolată în casa înconjurată de apă, singura ei alinare fiind câinele care i-a rămas loial în fața pericolului adus de viitură, spun pompierii. În cei aproape 80 de ani de viață, le-a spus, nu a mai văzut o asemenea furie a naturii, care să îi ia toată agoniseala în câteva secunde… Când au ajuns pompierii, în casă apa depășea deja un metru și jumătate, iar pericolul era foarte mare : „Luați maică și câinele, ca și el e suflet! A avut grijă de mine atâta timp!”, i-a rugat femeia pe pompierii veniţi să o salveze.

De peste șapte zile, pompierii militari din întreaga țară derulează intervenții dramatice de salvare a persoanelor din calea viiturilor provocate de ploile abundente și vremea severă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a trimis azi un mesaj prin Ro Alert către populația de pe raza localității Ohaba Lungă, majoritatea cetățenilor primind informarea, anunţă ISU Timiş.

Print Friendly, PDF & Email