O asociere de trei firme, interesată să construiască bazinul de înot de la Jimbolia

Licitația pentru proiectarea și execuția bazinului de înot pe care Consiliul Județean Timiș dorește să-l construiască la Jimbolia se apropie de final. O asociere de trei firme este interesată de preluarea lucrării.

 

Este vorba despre SC JDA Consult, în calitate de lider, având ca asociați firmele Vast Inkomen și CIV Gropu. Oferta depusă a intrat în evaluarea aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Timiș, anunţă reprezentanţii instituţiei.

Potrviti acestora, bazinul va avea o suprafață utilă de 1.482 mp, fiind prevăzut cu toate dotările necesare – vestiare, dușuri, grupuri sanitare, cameră de filtrare, pompare și clorinare, dar și cu spații administrative. Capacitatea bazinului va fi de 65 de persoane, ceea ce permite utilizarea simultană de către două clase de elevi, împreună cu profesorii lor.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, spune că principalii beneficiari vor fi elevii din zona Jimbolia, dar va avea acces oricine este interesat să practice înotul: „Proiectul este de bazin didactic, dar desigur că îl punem la dispoziția întregii comunități. Va fi un bun public, încurajăm practicarea sportului la orice vârstă. Trebuie spus că vorbim de un proiect pilot, pe care dorim să-l multiplicăm în mai multe zone din județ. Este important ca toți timișenii să beneficieze de astfel de facilități, în prezent infrastructura sportivă fiind concentrată la nivelul Timișoarei.”

Potrivit studiului de fezabilitate, valoarea estimată a achiziției publice este de 9.000.000 de lei, la care se adaugă TVA. Din această sumă, 6.4 milioane de lei reprezintă costurile cu instalațiile și construcțiile necesare, iar cheltuielile cu dotările, utilajele, echipamentele tehnologice și funcționale se ridică la aproape 1.9 milioane lei.

Obiectivul va fi finanțat din bugetul propriu al județului și se încadrează în Strategia de dezvoltare economico-socială a județului și Programul strategic multianual 2015 – 2023.

Estimativ, durata de funcționare a acestuia este de peste 50 de ani.

Print Friendly, PDF & Email