Deputat P.D.L. Cornel Sămărtinean:

“O altă maşinărie de vot, mai fragilă, mai flămândă, mai fiţoasă şi cu pretenţii se va alinia la start”

Cornel Samartinean bust“Cine câştigă şi cine pierde din moartea U.S.L.?”, se întreabă un deputat democrat-liberal de Timiş. Greu de spus deocamdată, pentru că jocul este în desfăşurare pe tot terenul.

 

Totuşi, privind sprte jocurile din ultimele zile de pe scena politică românească, deputatul P.D.L. Cornel Sămărtinean spune că P.S.D. se reîntoarce parţial la combinaţia din 2004 (P.S.D.R. – P.U.R.) şi intră, de pe poziţii mai bune decât atunci, în linie dreaptă, în tentativa de a pune mâna pe toată pu­te­rea. Noua ma­joritate parlamentară nu este încă bine asam­blată, dar Ponta şi Hrebenciuc discută de zor cu minorităţile, cu o parte de la P.P.-D.D. şi U.D.M.R. O altă maşinărie de vot, mai fragilă, mai flămândă, mai fiţoasă şi cu pretenţii se va alinia la start”, avertizează parlamentarul democrat-liberal.

Până la urmă, afirmă acesta, deşi e clar că nici P.S.D., nici lui Victor Ponta nu le con­vine momentul, ar fi preferat ca des­păr­ţirea să se producă după europarlamentare. Ponta ştia prea bine că Antonescu nu va fi candidatul U.S.L. care, oricum, urma să se ducă de râpă. Zarurile au fost aruncate, în ciuda baronilor P.N.L., cărora nu le pasă de strategii politice, dar care sunt dependenţi de accesul la resurse şi care s-au opus în culise ieşirii de la guvernare.

Cornel Sămărtinean mai spune că, deşi decesul U.S.L., această alianţă născută din ură, a fost înregistrat oficial, niciunuia din U.S.L. nu îi pare rău de faptul că mii de oameni la Oltchim au rămas fără loc de muncă, că milionul de locuri de muncă promise nu se regăseşte transpus în realitate, că numărul de şomeri a crescut cu 3,4%.

Iar ceea ce va urma, apreciază Cornel Sămărtinean, este detubarea P.N.L. de la alimentarea cu bani bugetari şi contracte, lucru fatal în alegeri, ceea ce ar putea provoca sci­ziuni. Repoziţionarea P.N.L. pe dreapta scenei politice româneşti, previzionează deputalul P.D.L., nu va fi nici ea uşoară, pentru că, până una-alta, P.N.L. este păr­taş, prin participarea în ultimii doi ani ca partid aliat al P.S.D. la guvernare, la toate loviturile date Justiţiei, statului de drept, la toate derapajele create şi susţinute cu bună ştiinţă. Iar simpla dezicere de Voiculescu este şi ea tardivă şi ipocrită.

Print Friendly, PDF & Email