Nume sonore ale fotbalului şi ale medicinei vin la Dudeştii Vechi

Unde va avea loc un meci de fotbal în scop caritabil, pentru ajutorarea fetiţei adoptate de fostul fotbalist Iosif Rotariu

Miodrag-Belodedici Foto LibertateaLa Dudeştii Vechi va fi inaugurată instalaţia nocturnă de pe stadionul din localitate. Evenimentul va aduce pe stadion nume sonore ale fotbalului internaţional, dar şi reprezentanţi de frunte ai vieţii medicale româneşti.

 

În 15 august, la Dudeştii Vechi va avea loc inaugurarea instalaţiei nocturne de pe stadionul din localitate. Un eveniment organizat de Uniunea Bulgară din Banat România şi de Primăria Dudeştii Vechi, transmit, într-un comunicat trimis redacţiei, deputatul Niculae Mircovici, preşedintele UBBR, şi      Gheorghe Nacov, primarul localităţii.

Organizatorii transmit că, în aceeaşi zi, va avea loc un meci de fotbal, în scop caritabil, care va aduce pe stadion nume sonore ale fotbalului internaţional, dar şi reprezentanţi de frunte ai vieţii medicale româneşti. Astfel, şi-au confirmat participarea fosta glorie a fotbalului bulgar, Hristo Stoicikov, care a obţinut în 1994 „Balonul de Aur”, Miodrag Belodedici, acad. prof. univ. dr. Irinel Popescu şi alţi cinci medici de la Spitalul Fundeni, din Bucureşti, dar şi managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, conf.dr. Marius Craina, care va fi însoţit de o echipă de medici. „Pe teren îşi vor demonstra măiestria şi câţiva tineri care au suferit transplant de cord, hepatic sau renal şi care au învins în lupta cu boala”, mai spun reprezentanţii UBBR.

Kassandra si Iosif RotariuMeciul de fotbal va începe de la ora 20 şi se va derula în scop caritabil, banii obţinuţi din donaţii, din vânzarea biletelor şi de pe urma licitaţiei organizate – vor putea fi achiziţionate tricouri şi mingi purtând semnătura celebrilor jucători de fotbal – vor fi direcţionaţi către Kassandra Rotariu, în lupta sa pentru viaţă.

Care, la numai patru ani, a cunoscut deja partea urâtă a vieţii. „Mama ei a abandonat-o şi a devenit povară pentru bunica în grija căreia a rămas. Fără milă, femeia a chinuit-o teribil: a zdrobit-o în bătaie până i-a rupt oasele, a ars-o cu ţigara şi aproape a lăsat-o să piară de foame. Mai mult moartă decât vie, copila a ajuns la spital, iar medicii şi-au dat seama că fetiţa trebuie salvată. Au căutat o familie cu suflet, care s-o înfieze”, scrie, pe blogul său, fostul fotbalist Iosif Rotariu, care a înfiat-o pe micuţă. Acesta mai spune că bătăile îndurate  au lăsat urme adânci, fetiţa având nevoie de proteze pentru şold şi mâini. Ca şi cum nu a pătimit de-ajuns, Kassandra suferă şi de o boală care îi macina oasele. Părinţii adoptivi au dus-o la clinici din Occident, unde fetiţa a suferit mai multe intervenţii chirurgicale.

Print Friendly, PDF & Email