Numărul înscrierilor la Universitatea de Vest, mai mare ca anul trecut

Cea mai căutată specializare este Informatica

Numărul absolvenților care s-au înscris la Universitatea de Vest din Timișoara a crescut cu aproximativ 16 procente față de anul trecut, anunţă oficialii acestei instituţii de învăţământ superior. Aproape trei candidați pe loc fără taxă.

 

5.408 candidați s-au înscris pentru cele 2.067 de locuri bugetate scoase la concurs, în această vară, de Universitatea de Vest din Timișoara. În medie, aproape trei candidați concurează pe un loc fără taxă, anunţă reprezentanţii UVT.

Cea mai solicitată facultate este cea de Matematică și Informatică, cu aproape cinci candidați pe un loc bugetat, specializarea Informatică înregistrând cea mai mare concurență din cadrul UVT, de 10 persoane pentru fiecare loc fără taxă disponibil.

O situație asemănătoare se înregistrează și la Facultatea de Sociologie și Psihologie, unde concurența trece de patru candidați pe loc bugetat. Cei mai mulți s-au înscris la specializarea Pedagogia învățământului preșcolar și primar și la Psihologie, cu cinci, respectiv șase tineri care concurează pe fiecare loc fără taxă. De asemenea, 418 absolvenți de liceu concurează pentru cele 116 locuri bugetate în cadrul Facultății de Drept.

Ultima zi de înscrieri este marți, 25 iulie, dosare mai fiind acceptate doar la Facultatea de Fizică.

„Universitatea de Vest confirmă, și prin înscrierile de anul acesta, tendința de creștere. Informatica este, și anul acesta, facultatea cu cea mai mare concurență pentru specializările oferite. Avem rezultate foarte bune și în cazul celorlalte facultăți. Este important că efortul susținut din ultimii ani, al tuturor celor care fac lucrurile să se întâmple în universitatatea noastră, este perceput de societate. Îmi place să cred că Universitatea de Vest a devenit mai atractivă ca destinație de studiu, în ciuda tendinței demografice descendente, în urma eforturilor din ultimii ani”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

În zilele următoare au loc probele de admitere și confirmările candidaților declarați admiși.

Potrivit oficialilor UVT, în anii anteriori, creșterea înscrierilor s-a reflectat quasi-proporțional într-o creștere a numărului de studenți înmatriculați în anul I de studiu.

Sesiunea de admitere din toamnă la Universitatea de Vest din Timișoara va avea loc în perioada 4 – 17 septembrie. Detalii pot fi găsite pe site-ul Universităţii de Vest din Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email