Noul stadion municipal va fi construit în Calea Buziașului

Proiectanții au finalizat documentația pentru autorizarea lucrărilor de construire a noului stadion municipal, amplasat în Calea Buziașului, anunţă Municipalitatea. Primarul Dominic Fritz a semnat autorizația, iar ordinul de începere va fi emis în cel mai scurt timp, pentru ca firma contractată să înceapă organizarea de șantier și lucrările propriu-zise.

 

„Am semnat autorizația de construire pentru noul stadion din Calea Buziașului și am pus bani în bugetul de anul acesta pentru construcție. Vom trecem direct la execuție pentru că prin licitația de anul trecut am selectat deja constructorul. E un proiect pentru întreaga comunitate, pentru că pe lângă stadion construim un parc, un loc de joacă și o parcare de mari dimensiuni. Toate costurile le suportăm din bugetul local. E un efort financiar foarte mare, dar Timișoara are nevoie ca de aer de infrastructură sportivă. Îi mulțumesc viceprimarului Cosmin Tabără pentru că a urmărit și s-a implicat în acest proiect”, declară primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Stadionul, construit în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board), va ocupa o suprafață de peste 9.000 mp și avea peste 10.100 de locuri pentru spectatori. Lângă viitorul stadion va fi amenajat și un parc cu loc de joacă, precum și o parcare cu peste 450 locuri, care va putea fi folosită și de locuitorii din zonă.

Viitorul stadion, care se va numi Arena „Eroii Timișoarei”, va putea găzdui atât competiţii oficiale de fotbal, cât și antrenamentele echipelor din centrele de copii și juniori. De asemenea, acesta va putea fi o locație optimă pentru evenimente și concerte mari, atunci când nu sunt organizate competiții sportive.

Termenul de execuție a lucrărilor este de 28 de luni de la emiterea ordinului de începere. Valoarea contractului de execuție se ridică la 115 milioane de lei, sursa de finanțare fiind bugetul local.

 

 

 

Serviciul Comunicare

 

Print Friendly, PDF & Email