Noul stadion din Timișoara, finanțat integral de Primărie

Macheta viitorului Stadion al Timişoarei

Arena „Eroii Timișoarei”, noul stadion din Timișoara, va fi ridicată excluisv din fonduri ale Mubnicipiului. „Nu mai putem aștepta stadionul promis de Guvern și de Consiliul Județean”; delară primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

 

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a anunțat la sfârşitul săptămânii trecute construcția noului stadion din Timișoara, „Arena eroii Timișoarei”. Stadionul va avea o capacitate de peste 10.100 de locuri și urmează să fie construit în zona Calea Buziașului. „Firma care a făcut proiectul tehnic deja are contract cu noi și pentru execuția proiectului. Adică, începem construcția în perioada imediat următoare. Am pus și bani în bugetul de anul acesta (doar să-l voteze Consiliul Local)”, declara Dominic Fritz..

Liderul consilierilor județeni USR, Vlad Șendroiu, atrage atenţia că „Stadionul «Dan Păltinișanu», aflat în administrarea Consiliului Județean Timiş, se află în paragină, iar construcția unui nou stadion în locul acestuia e doar un subiect de gargară politică între PNL și PSD.”

Acesta reaminteşte că fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, a promis stadion în 2012 și în 2016, la fel, şefii Consiliului Judeâean Timiş, Călin Dobra și Alin Nica, în anii 2016, respectiv 2020.

„De când Stadionul «Dan Păltinișanu» a fost închis cu promisiuni deșarte din partea Consiliului Județean și din partea Guvernului că v-a fi reabilitat, timișorenii au pierdut din spiritul alb-violet. Mulți politicieni au făcut tot felul de promisiuni în ultimele decenii. Dacă ești serios, lucrurile nu rămân pe hârtie. Acest stadion e realitate”, mai spune Dominic Fritz.

Cu o valoare de peste 115 milioane de lei, Arena „Eroii Timișoarei” este finanțat 100% din fondurile Timișoarei.

Print Friendly, PDF & Email