Noul preşedinte al USR Timișoara: „Scopul nostru este salvarea Timișoarei de incompetența actualei administrații”

Coordonatorul pe Timiş al campaniei „Fără penali în funcții publice” a fost ales preşedinte al USR Timișoara. Acesta anunţă că, până în vară, va fi desemnat candidatul pentru Primăria Timişoarei, iar până la finalul anului USR va fi prezentta programul electoral pentru alegerile locale.

 

În cadrul filialei USR Timișoara au avut loc alegeri pentru stabilirea unei noi conduceri locale, în urma cărora președinte a fost ales Dan Reșitnec, cel ce a coordonat în Timiş, cu succes, campania Fără penali în funcții publice.

Celelalte zece poziții din Biroul Local Timișoara sunt ocupate de: vicepreședinții Rodica Militaru, Alexandru Cadar, Ruben Lațcău, Viviana Țecu, Ovidiu Merean, Mihaela Rusu și, respectiv, membrii Vlad Șendroiu, Răzvan Negrișanu, Tiberiu Simionaș și Mircea Ianculescu.

Dan Reşitnec a prezentat azi, în cadrul unei conferințe de presă, câteva dintre obiectivele mandatului său, principalul obiectiv fiind stabilirea, nu mai târziu de vara acestui an, a unui candidat la Primăria Timișoara.

Avem la ora actuală o listă scurtă de candidați, iar în perioada următoare vom analiza și vom alege pe cel mai potrivit dintre ei pentru a câștiga Primăria în 2020”, anunţă Dan Reşitnec.

Acesta apreciază că încă un mandat al actualului primar, Nicolae Robu, „ar fi dezastruos pentru oraș”. „Cândva, Timișoara era etalonul în România. Acum ne uităm cum se dezvoltă Clujul și Oradea, iar noi nu reușim să avem nici măcar contracte de curățenie sau deszăpezire. Scopul meu și al nostru aici în USR este să aducem Timișoara acolo unde îi e locul: orașul modern și civilizat al României. Pentru a ajunge acolo, nu vom face nicio alianță la nivel local cu domnul Robu. Dumnealui este pentru Timișoara ce este Dragnea pentru România. Nu putem să ne aliem cu un om ce îi consideră «bolnavi psihic» pe timișoreni. Tocmai de aceea ne-am implicat în politică pentru ca personaje ca Robu sau Dragnea să nu ne mai conducă”, declară Dan Reșitnec.

Acesta anunţă că USR Timişoara lucrează la programul electoral pentru alegerile locale pentru a-l până la finalul acestui an. „Vom oferi cetățenilor o viziune modernă pentru viitorul Timișoarei, pentru că vrem să transformăm acest oraș într-unul cu adevărat european. Alături de programul electoral începem pregătirea candidaților pentru Consiliul Local și Consiliul Județean. Vom duce în Consiliul Local oameni profesioniști, integri, pregătiți pe domeniile lor și cărora să le pese de soarta acestui oraș. Unii dintre acești oameni se află deja în USR, sunt printre colegii noștri din Biroul Local sau din filială, iar alții vor veni alături de noi până la alegeri”, mai spune noul preşedinte al USR Timişoara.

Acesta anunţă că un obiectiv de-al său este ca în 2020 USR să reușească să facă o majoritate în Consiliul Local fără PNL și fără PSD.

Știm cu toții că domnul Robu s-a înconjurat de oameni slab pregătiți, de oameni ajunși în poziții de decizie prin pile de partid. Obținerea unei majorități în Consiliul Local fără PNL și PSD ar fi o metodă sigură să reușim să-i înlocuim pe aceștia cu oameni competenți, adevărați profesioniști. Și nu vorbim neapărat de membri USR”, transmite dan Reşitnec. Acesta lansează un apel la mediul civic și la experții din oraș să li se alăture în acest demers: „Chiar vreau să subliniez că dorim să colaborăm cu toate organizațiile civice din oraș, cu mediile profesionale și chiar și cu organizațiile politice cu o viziune compatibilă cu a noastră.”

Print Friendly, PDF & Email