Noul corp de clădire al Spitalului de Copii din Timişoara, în etapa probelor

Corpul B al Spitalului de Copii din Timişoara. Foto: PMT

Primăria Municipiului Timișoara anunţă că monitorizează în această perioadă probele efectuate de constructor la toate instalațiile noului corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”.

 

Municipalitatea vrea să se asigure că sunt respectate standardele în vigoare, înainte de a începe etapa de recepție a clădirii cu demisol, parter și 6 etaje: „Aceste probe sunt esențiale pentru viitoarea funcționare a clădirii, ținând cont de faptul că a trecut un deceniu de la începerea construcției noului spital de copii, timp în care au fost implicați mai mulți constructori.”

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, spune că acum miza nu este recepționarea clădirii, ci deschiderea unui spital unde copiii și părinții să aibă condiții moderne de tratament: „Fără aparatură medicală, mobilier și dotări, vom avea doar o clădire frumoasă care va sta încuiată. Noi, din start, ne-am orientat spre atragerea de fonduri pentru dotarea spitalului și am solicitat Ministerului Sănătății fonduri prin PNRR, dar cererea noastră nu a fost considerată prioritară. Am rămas în dialog cu ministrul și așteptăm să-și onoreze promisiunea și să doteze spitalul cu aparatura necesară”.

Noua clădire a Spitalului de Copii „Louis Turcanu” va avea 150 de paturi și va găzdui urgențele, laboratoarele pentru analize, policlinica, radiologia, chirurgia pediatrică, terapia intensivă, ortopedia și secția de prematuri.

 

Print Friendly, PDF & Email