Noul an şcolar începe, în Timiş, cu nouă unităţi de învăţământ neacreditate

Doar nouă unităţi de învăţământ din Timiş, din totalul de aproape 600, sunt neautorizate. Noul an şcolar aduce l acursuri peste 97.000 de elevi.

 

În anul școlar 2017-2018, în Timiş vor funcționa 197 de unități de învățământ şi 397 de unități arondate acestora, la care sunt înscrişi  97.530 de elevi/preșcolari, transmite Inspectoratul Şcolar al Judeţului Timiş. Majoritatea, 390, funcționează în mediul rural, iar 204, în mediul urban. Din totatul unităţilor de învăţământ, 40 sunt private, dintre care 22 sunt acreditate, iar 18, doar autorizate.

Îndrumătoarele pentru clasa a V-a se vor afla în prima zi de școală pe băncile elevilor și cadrelor didactice. Au fost distribuite spre școli toate cele 5.356 de bucăți”, mai spun reprezentanţii ISJ Timiş.

Doar nouă unități de învățământ sunt neuatorizate, din care patru (Cliciova, Bethausen, Topolovățu Mare şi Sânpetru Mic) pot fi autorizate în perioada imediat următoare.

Pentru Școala Primară Folea, din comuna Voiteg, care are număr extrem de redus de elevi, se va propune comasarea pe anul școlar 2018 – 2019.

24 de unități au notificare negativă, mai transmit oficialii ISJ Timiş, menţionând că încă nu știu care dintre ele au primit și primesc această notificare, „până la acest moment nu ne-a comunicat DSP Timiș.”

În privinţa manualelor școlare, tarnsmite ISJ Timiş, pentru clasa I, manualele au fost tipărite integral. La restul claselor, procentul de retipărire este de 10-15%, manualele pentru aceste clase fiind transmisibile. Elevii claselor I-IV și VI-XII pot beneficia din prima zi de școală de toate manualele comandate sau transmise din anul anterior. Contractele pentru aceste manuale, în valoare totală de 441.881 de lei, au fost încheiate cu 27 de edituri.

Pentru clasa a V-a, manualul de Educație fizică, pregătire sportivă atletism și fotbal, precum și Religia romano catolică, pentru clasele cu predare în limba română și maghiară, sunt distribuite în școli după ce au ajuns în depozit în proporție de 99%.

Print Friendly, PDF & Email