Nouă spectacole din șapte țări, la Eurothalia 2022

Foto: TGST

Ediția de anul acesta a Festivalul European de Teatru Eurothalia, a opta, va aduce pe scena Teatrului German din Timișoara nouă spectacole de teatru contemporan produse de companii și teatre din România, Germania, Portugalia, Franța, Slovenia, Republica Moldova și de o trupă de teatru rusească aflată în exil în Franța.

 

Festivalul European de Teatru Eurothalia se va desfășura în perioada 21-29 septembrie. Pentru a completa cele nouă seri de teatru, echipa festivalului a organizat și o multitudine de evenimente conexe, de la expoziții de fotografie, lansări de carte, ateliere de dramaturgie, până la cursuri de film și ateliere de dans etc.

Spectacolele, care au fost selecționate pentru a respecta tema din acest an a festivalului, „Confruntări”,  aduc laolaltă, în Timișoara, unele dintre cele mai influente nume ale teatrului contemporan – pe Pascal Rambert și Théâtre du Nord (cu spectacolul Clôture de l’amour / Sfârșitul unei iubiri), pe András Dömötör și Deutsches Theater Berlin (cu spectacolul karpatenflecken / carpații ca niște pete pe pielea mea), pe Mónica Calle și Teatro Nacional D. Maria II (cu spectacolul Ensaio para uma cartografia / Repetiție pentru o cartografie), Leta Popescu și Reactor de creație și experiment Cluj (cu spectacolul (In)corect).

Programul complet poate fi citit pe pagina festivalului.

Spectacolele din cadrul festivalului, se vor juca în Palatul Culturii, pe scena Teatrului German și în sala Studio a Teatrului Maghiar. Selecția din acest an, transmit organizatorii, este asumată de Andrea Wolfer și Rudolf Herbert, și reflectă îndeaproape dimensiunile afective ale evenimentelor și statisticilor care au ecou în înțelegerea noastră comună, europeană, a evenimentelor contemporane. Eurothalia 2022 pornește de la premisa confruntării ca act de recunoaștere a realităților prezentului. Spărgând barierele comunicării verbale, festivalul explorează dimensiunile inovatoare ale limbajului. Programul își propune să confrunte publicul cu viziuni intergeneraționale ale lumii, cu dinamica relațională, cu sentimentul de neliniște care vine odată cu abordările creative și artistice, cu fapte și voci istorice și cu rolul pe care acestea îl joacă folosind puterea emancipatoare a teatrului.

Biletele pentru festival sunt disponibile și pot fi achiziționate de pe pagina eurothalia.ro sau de la casa de bilete a Teatrului German de Stat Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email