Nouă echipe de padel din Timişoara, la campionatul național

În acest weekend nouă echipe din Timișoara participă, în acest weekend, la campionatul național de padel, desfăşurat la Bucureşti.

 

National Tournament 1 – 2021are loc perioada 21-23 mai, în Parcul Herăstrău din București, iar sportivii care s-au înscris în competiție reprezintă una din cele mai mari echipe din partea unui club autohton, Padel Center Timișoara.

În România, padel se joacă abia în ultimii ani, Timișoara fiind unul din primele orașe în care s-au amenajat spații de joc special dedicate. Terenurile construite la Padel Center Timișoara respectă standardele oficiale ale suprafețelor pe care se desfășoară World Padel Tour, cea mai importantă competiție internațională a acestui sport.

Considerat unul din cele mai dinamice sporturi din lume, padelul are deja o vechime de jumătate de secol. Este un sport derivat din tenis, mai prietenos cu racheta, spun jucătorii, care mai arată și că acesta presupune o interacțiune mai intensă cu terenul de joc. Dinamica acestui sport face ca în timpul unei partide să se ardă minim 600 de kilocalorii. Este un sport care se joacă la dublu, pe un teren cu aproximativ 25% mai mic decât unul de tenis.

Padelul a apărut în anul 1969, la Acapulco, în Mexic, din inițiativa unui om de afaceri nativ, Enrique Corcuera. Totul a pornit din dorința afaceristului de a-și proteja terenul de tenis de vegetația care îi invada curtea, drept pentru care a ridicat pereți în jurul acestuia. Realitatea e că pereții o ajutau însă mai ales pe soția lui, să nu mai scape mingile în decor, când juca. Un prieten al lui Concuera a găsit conceptul cu pereți care înconjoară un teren de tenis nu doar surprinzător, ci și foarte interesant. I-a plăcut mai ales posibilitatea de a prelua în continuare mingile care loveau pereții, fără să se oprească jocul.  Astfel, el a dezvoltat ideea: a creat un teren oficial, cu pereți de sticlă, reguli de joc clare, care se aplică și în prezent. Noul sport a primit propriul nume, padel, și a fost „exportat” în Spania. Aici a devenit aproape imediat o adevărată obsesie națională, apoi a cucerit țară după țară. În prezent sunt peste 8 milioane de jucători de padel în întreaga lume, în principal în țările hispanice.

Sportivi celebri joacă și padel pentru a se antrena distractiv în afara disciplinei pe care o practică. Rafael Nadal, Serena Williams sunt doi dintre tenismenii care joacă și padel, Nadal deținând chiar și un club de padel. Fotbaliști precum Iker Casillas, care a participat în 2014 în turnee internaționale de padel și chiar a inaugurat, pentru fundația sa un teren de padel ce îi poartă numele, Andres Iniesta, Lionel Messi (FC Barcelona), dar și brazilianul Ronaldo fac partide de padel în timpul liber.

 

Print Friendly, PDF & Email