Nouă deputaţi de Timiş din 15 au absentat de la şedinţa unde a fost votată arestarea deputatului PC Gheorghe Coman

Gigel ComanPrezenţă puţin numeroasă la şedinţa de vineri din plenul Camerei Deputaţilor în care a fost supusă la vot încuviinţarea arestării preventive a deputatului P.C. Gheorghe Coman, acuzat de D.N.A. de trafic de influenţă, după ce a fost suprins în flagrant, chiar în timp ce se pregătea să fugă cu maşina de la locul faptei.

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat vineri, prin vot secret cu bile, solicitarea Ministerului Justiţiei privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului P.C. Gheorghe Coman.

Din cei 406 deputaţi, la şedinţa de vineri a su fost prezenţi doar 254. Din totalul de 224 de voturi valabil exprimate, 190 de voturi au fost “pentru” şi 34 “împotrivă”.

Numărul deputaţilor de Timiş care au fost prezenţi vineri la serviciu a fost extrem de scăzut. Doar cinci deputaţi de Timiş au fost prezenţi în sală la această şedinţă de plen a Camerei. Au absentat deputaţii P.S.D. Petru Andea şi Gheorghe Ciobanu, deputatul P.P.D.D. Adrian Diaconu, deputatul liberal Horia Cristian, deputatul P.C. Maria Grapini, deputaţii P.D.L. Alin Popoviciu şi Cornel Sămărtinean şi deputaţii din partea Grupului Minorităţilor, Ovidiu Victor Ganţ şi Slavomir Gvozdenovici.

S-au aflat în sală deputaţii P.S.D. Dorel Covaci, Sorin Stragea, Cătălin Tiuch, Sorin Grindeanu, deputatul U.N.P.R. Ion Răducanu şi deputatul din partea Grupului Minorităţilor, Niculae Mircovici.

Potrivit D.N.A. deputatul Gheorghe Coman a fost pus sub acuzare pentru “săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”.

În urmă cu o săptămână, însă, după ce au fost făcute publice informaţiile referitoare la flagrant, deputatul P.C. Gheorghe Coman a negat orice vinovăţie a sa, precizând că nu a încercat să scape de răspundere în faţa legii. Nu am fugit după flagrant. Ce să aude că m-au prins la Ploieşti nu e adevărat. Am fost la ţară, am tăiat porcul, nu aveam semnal acolo, când am plecat de acolo pe drum am aflat că mă caută. Am oprit, m-au urcat în maşină şi am plecat la Ploieşti. Exclud tot”, declara Gheorghe Coman, citat de Mediafax.

Print Friendly, PDF & Email