Noua conductă de gaz Timișoara – Moravița, realizată în aproximativ doi ani și jumătate

Consiliul Județean Timiș anunță că s-a făcut primul pas pentru soluționarea definitivă a problemei gazului în zona Deta, prin eliberarea certificatului de urbanism pentru noua conductă de gaz Timișoara – Moravița.

 

Transgaz a început demersurile de construire a unei noi conducte de gaz în Timiș, pe traseul Timișoara – Giroc – Deta – Denta – Moravița, inițiativă care garantează extinderea rețelei în mai multe localități de pe traseu, anunță oficialii Consiliului Județean Timiș.

CJ Timiș a eliberat deja certificatul de urbanism, transmițând că susține în totalitate demersul, proiectul luând, de altfel, naștere în urma discuțiilor, întâlnirilor și consultărilor facilitate de administrația județeană. Un sprijin considerabil, afirmă oficialii administrației județene, a venit din partea Secretariatului General al Guvernului, prin secretarul general adjunct Bogdan Ghelbere, care a căutat soluții pentru continuarea furnizării gazelor naturale în zona Deta, acolo unde aceasta a fost oprită de mai multe ori în ultimii ani.

Noua conductă este un demers prin care se va rezolva definitiv problema alimentării cu gaz din zona Deta, serviciu de care vor beneficia peste 40.000 de timișeni.

Asumarea de către conducerea Transgaz a construcției unei noi conducte în Timiș este o decizie istorică pentru care, în numele județului, le mulțumesc. Prin noul proiect de infrastructură energetică, vorbim despre gaz livrat la cu totul alte standarde decât au fost cetățenii obișnuiți, vor fi eliminate pierderile, presiunea scăzută, dar mai ales riscul unor întreruperi care au afectat timișenii din sudul județului”, declară președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Conducta, cafre va avea 52,7 km și va traversa teritoriul localităților Giroc, Pădureni, Jebel, Voiteg,  Deta, Denta și Moravița, va fi realizată în aproximativ doi ani și jumătate, mai spun autoritățile județene.

Print Friendly, PDF & Email