Nouă candidaţi în cursa pentru Primăria Timişoara

Primaria-Timisoara12 candidaţi s-au înscris în cursa pentru Primăria Timişoara. Au fost validaţi doar nouă. Printre ei se numără şi Nicolae Robu, actualul primar al municipiului Timişoara, care candidează pentru un nou mandat.

 

Biroul Electoral Municipal Timişoara anunţă că 12 candidaţi şi-au depus candidaturile pentru a funcţia de primar al Timişoarei.

PNL este reprezentat de actualul primar al municipiului, Nicolae Robu, care doreşte să câştige un al doilea mandat la Primăria Timişoara.

Principalul contracandidat al liberalului Nicolae Robu este considerat deputatul PSD de Timiş Florin Bîrsăşteanu. Medic de profesie, acesta a devenit popular în PSD Timiş după ce a reuşit să câştige un mandat de deputat la alegerile parţiale care s-au desfăşurat în Colegiul 3 Timişoara, considerat „cartierul lui Robu”, deoarece edilul-şef al Timişoarei locuieşte acolo.

În cursa pentru Primăria Timişoara a intrat şi un viceprimar al oraşului, din mandatele lui Gheorghe Ciuhandu, Adrian Orza. La alegerile din 2012 Adrian Orza, pe atunci membru PNŢCD, intens de primarul ţărănist Gheorghe Ciuhandu, a candidat din partea unei coaliţii de partide (FDGR şi PNŢCD) reuşind să obţină 23,39 la sută din voturi şi să se claseze pe locul doi, în timp ce Nicolae Robu, susţinut de USL, câştigase 49,76 la sută din voturi. Acum, Adrian Orza candidează ca independent.

Din partea PMP candidează Marius Cristinel Dugulescu, fost deputat de Timiş şi fiul pastorului Petru Dugulescu, fost deputat PNŢCD de Timiş în perioada 1996 – 2000.

UDMR este reprezentată în această competiţie de Zsolt Molnar, iar din partea PPU s-a înscris în cursa pentru funcţia de primar al Timişoarei Cosmin Trif.

UNPR îl propune pentru funcţia deprimar al Timişoarei pe liderul filialei judeţene, Ion Răducanu. Fost prefect de Timiş din partea PSD, el a mai candidat pentru această funcţie atât din partea social-democraţilor, cât şi din postura de lider al filialei judeţene UNPR. La alegerile din 2012, reprezentând UNPR, Ion Răducanu a obţinut 1,7 la sută din voturile valabil exprimate.

ALDE îl propune pentru funcţia de primar al Timişoarei pe Ilare Bordeaşu, cadru universitar la Universitatea Politehnica Timişoara şi lider de sindicat.

În cursa pentru fotoliul de primar s-au înscris şi două femei: Simona Gabriela Tiriteu (BUN) şi Elisabeta Dobrescu (independent), a cărei candidatură a fost respinsă de Biroul Electoral Municipal, deoarece nu a întrunit numărul de semnături necesar.

Tot din această cauză au mai fost respinse candidaturile lui Adrian Borugă (M10) şi Ion Gheorghe Roşu (UCDR). Pentru a candida la funcţia de primar al Timişoarei aceştia ar fi trebuit să prezinte o listă cu cel puţin 2.863 de susţinători.

Print Friendly, PDF & Email