Noima aniversează 20 de ani cu o expoziție realizată pe nevăzute

Sursă foto: Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş

La 20 de ani de la înfiinţare, Grupul Noima (Ciprian Bodea, Cosmin Frunteş, Dan Gherman, Andrei Rosetti și Sorin Scurtulescu) prezintă publicului un alt fel de retrospectivă. Cei cinci pictori îl introduc în laboratorul lor care a produs până acum pictură, fotografie, video, acţionism, performance sau land art.

 

În expoziția Drawings/Desene, găzduită de Galeria Subterană a Casei Artelor (str. Episcop Augustin Pacha nr. 8), Noima prezintă desene individuale şi de grup realizate in situ. Desene văzute, realizate… pe nevăzute, pe întuneric, direct în spaţiul expoziţional. Creații pe care, mai apoi, artiștii le vor scoate la lumină, la propriu, în fața privitorilor.

„Desenul este, poate, cel mai direct semn, înaintea tuturor reprezentărilor elaborate. Primul semn, punctul, apoi linia, suport sau graniţă care produce forme, armătura culorii. Desenul în sine. Desenul figurativ, abstract, explicativ, liric, geometric, scriere. Dacă toate încep de la Cuvânt, în arta vizuală acestea toate se încep şi se traduc cu ajutorul desenului.  Desenul permite acest tip de lejeritate, de notaţie rapidă sau studiată pe orice suport şi în orice tip de tehnică, cu instrumente care pot lăsa o urmă, un semn. Desenul este o atingere mai apăsată sau mai moale, un punct care prin extindere poate fi infinit”, spun organizatorii evenimentului.

Vernisajul expoziției are loc în 14 septembrie, de la ora 18. Desenele vor sta pe simeze până în 15 octombrie. Partener al evenimentului este Direcția Județeană pentru Cultură Timiș.

 

Print Friendly, PDF & Email