Noi spectacole, la Timişoara, în cadrul Festivalului de Teatru Dom 100

Festivalul de Teatru Dom 100, organizat de Asociația Culturală Contrasens în perioada 2 noiembrie-5 decembrie, invită publicul și în următoarele zile să se bucure de spectacolele din program, producții ale unor teatre invitate din toată țara.

 

Duminică, 18 noiembrie, de la ora 19, Teatrul Naţional „I. L. Caragiale”, din Bucureşti, prezintă, la Halele Timco, spectacolul de teatru After Hours, o poveste care vorbește despre singurătate, inadaptabiltate socială și incapacități emoționale, în regia și pe textul lui Radu Iacoban.

Finalul săptămânii viitoare aduce cu ea alte spectacoleîn cadrul Festivalul de Teatru Dom 100, după următorul program:

Joi, 22 noiembrie, de la ora 19, în sala Teatrului German de Stat Timișoara, Secretul fericirii la Reşiţa, o producție a Teatrului de Vest Reșița, o tragi-comedie în care alternează scene de un haz nebun, cu momente de o tristeţe sfâşietoare. Un proiect realizat cu actorii teatrului reşiţean, după o idee a regizorului Ștefan Iordănescu.

Vineri și sâmbătă, 23-24 noiembrie, de la ora 19, la Halele Timco, două  spectacole ale Teatrului Clasic “Ioan Slavici”, din Arad – Ai mei era super!, un spectacol care provoacă la introspecţie, fiind construit pe un scenariu colectiv bazat pe întâmplări reale, și Să ne cunoaştem mai bine, un sondaj de opinie live, în care publicul e provocat să scoată la iveală, sub protecția anonimatului, cele mai ascunse adevăruri proprii. Ambele spectacole sunt regizate de Cristian Ban.

Duminică, 25 noiembrie, de la ora 17, va avea loc spectacolul Flori de mină, în regia lui Ștefan Iordănescu, piesă scrisă de Székely Csaba, o poveste în care acțiunea are loc într-un sat din Ținutul Secuiesc și în care după ce mina din localitate este închisă, oamenii rămân fără locuri de muncă și își îneacă amarul în alcool.

Intrarea la toate spectacolele este liberă, costurile festivalului fiind susținute prin proiectul Dom 100, un proiect al Asociației Culturale Contrasens finanțat de Ministerul Culturii, dar se face în baza unei rezervări la adresa de email: asociatia.contrasens@gmail.com.

Întregul program al Festivalului DOM 100 poate fi consultat pe site (www.accontrasens.ro) și pe paginile de Facebook: Dom 100 și Asociaţia Culturală Contrasens.

 

Citeşte şi: Festival de teatru, sub semnul Centenarului, la Timişoara

Print Friendly, PDF & Email