Noi spectacole, jucate la Timişoara în cadrul Festivalului Dramaturgiei Româneşti

Sursă foto: TNT

Organizatorii Festivalului Dramaturgiei Româneşti, FEST-FDR 2019, îi lansează noi publicului iubitor de teatru noi provocări.

 

Primele două zile ale FEST-FDR2019 au însemnat întâlnirea publicului timişorean cu un mare regizor, Árpád Schilling, prin intermediul incitantului spectacol Pansion Eden, al teatrului croat ZKM, apoi premiera spectacolului Teatrului Național din Timișoara, Sunt o babă comunistă, o întâlnire cu underground-ul în concertul Pe unde umblă copilu’ ăsta?, creat în urma unei noi ediții a Atelierului Identitate, spectacolele Ilegitim, de Adrian Sitaru și Alina Grigore, un spectacol al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, și Despre tandrețe, de Matei Vișniec, în regia lui Felix Alexa, un spectacol al Teatrului Dramaturgilor Români.

Începutul de săptămână continuă să lanseze noi provocări. Marți, 5 noiembrie, de la ora 18, Sala Mare a TNT găzduiește spectacolul 50 de secunde, de Daniel Oltean, în regia lui Eugen Gyemant, o producție a Teatrului Național București. 50 de secunde este un thriller, o investigație lucidă și tandră asupra minții umane, un spectacol despre labirintul surprinzător al gândurilor noastre, despre empatie, singurătate și despre punctele de sprijin pe care le căutăm în alții, atunci când în noi totul se destramă.

Tot marți, de la ora 20, la Sala 2, Teatrul Național Cluj prezintă Povești de dragoste la prima vedere, după Gabriel Liiceanu, Adriana Bittel, Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu, Ana Blandiana, în regia lui Tudor Lucanu, o suită de istorii de și despre iubire imaginate de cei cinci mari scriitori români și recreate cu talent, nostalgie și umor de artiștii de la Naționalului clujean.

Ziua de 5 noiembrie se încheie la Studio „Uțu Strugari” unde, de la ora 21, Teatrul Luni prezintă spectacolul Această Sonia, în interpretarea Letiției Vlădescu, pe un text de Lia Bugnar care semnează și regia spectacolului. O poveste de viață pe cât de emoționantă, pe atât de palpitantă a unei violoniste căreia destinul i-a rezervat un cu totul alt traseu decât cel pentru care se pregătise.

Cea de-a patra zi a festivalului începe în hohote de râs: Taximetriști, de Bogdan Theodor Olteanu și Adrian Nicolae, un spectacol produs de Teatrul Apollo 111 din București, înghesuie pe bancheta din spate a unui taxi o lume întreagă. Spectacolul este programat miercuri, 6 noiembrie, de la ora 18, în Sala Mare a TNT.

Un adevărat tur de forță propune spectacolul Legături primejdioase, de Christopher Hampton, după romanul omonim al lui Choderlos de Laclos, în regia lui Cristi Juncu. Spectacolul Teatrului Mic din Bucureşti îl readuce într-un rol redutabil pe Florin Piersic jr., în această poveste celebră despre manipularea emoțiilor și despre politica sentimentelor. Spectacolul este programat tot miercuri, 6 noiembrie, de la ora 20, la Sala 2.

Print Friendly, PDF & Email