Noi locuri de parcare la Aeroportul Internaţional Timișoara (P)

Aeroportul Internațional Timișoara va deschide, marți, 19 iunie, de la ora 10, noua parcare amenajată în partea dreaptă a drumului județean de legătură cu aeroportul.

 

În total, aproximativ 200 de noi locuri de parcare vor fi disponibile în parcarea Aeroportului Timişoara, pe lângă cele aproximativ 1000 de locuri existente deja, din care aproximativ 280 sunt destinate angajaților și colaboratorilor.

Noua parcare amenajată a costat aproximativ 300.000 de euro, incluzând construcția ei și realizarea sistemului tehnic de management, inclusiv bariere și automate de plată. Investiția a fost realizată exclusiv din fonduri proprii. În incinta parcării pot parca autoturisme, dar sunt prevăzute și şase locuri destinate staționării autocarelor.

„Aeroportul Timișoara pune dispoziție, în total, aproximativ 1100 de locuri de parcare. Ne-am dorit să finalizăm și să dăm în folosință această parcare în luna iunie, pentru a pune la dispoziția pasagerilor locuri suplimentare în special în perioada sezonului de vară, când traficul aerian crește. Parcarea va fi accesibilă și săptămâna viitoare, în timpul mitingului aerian”, declară directorul AIT, Daniel Idolu.

La rândul său, Ionuț Stănușoiu primarul comunei Ghiroda – localitate pe raza căreia îşi desfăşoară activitatea Aeroportul – consideră această investiție ca fiind benefică.

Odată cu deschiderea noilor facilități de parcare, vor fi suplimentate și numărul de intrări și ieșiri în/din parcare și vor fi schimbate fluxurile de circulație, pentru a asigura un flux optim al autoturismelor, anunţă oficialii AIT. Astfel, intrarea în parcare se va face prin parcarea nouă, situată în partea dreaptă înainte de sensul giratoriu, iar ieșirea se va asigura prin cele trei bretele de acces din sensul giratoriu.

Tariful pentru parcare rămâne neschimbat, respectiv 2,5 lei/30 de minute, însă pasagerii care doresc să staționeze pe o perioadă mai lungă pot opta pentru abonament achitat în avans, care conferă facilitatea de a evita de aglomerația la automatele de plată, precum și un tarif mai avantajos. Plata parcării se poate face la cele patru automate de parcare amplasate în incinta aeroportului și în parcare. Acestora li se vor adăuga alte două, cu posibilitatea achitării și prin card bancar. Biroul de taxare-parcare din incinta terminalului este dedicat în principal plății abonamentelor de parcare.

Pasagerii care doresc să se deplaseze cu taxi pot alege fie un taxi autorizat de autoritățile aeroportuare, chiar din fața terminalului, fie pot comanda o mașină prin intermediul Biroului de Informații

În incinta parcării, în vecinătatea Parcării 2, la o distanță de 70 m de terminal, administrația aeroportului a amenajat o zonă de îmbarcare/debarcare rapidă, cu acces gratuit pentru taximetre, astfel încât șoferii pot să debarce sau să își îmbarce clienții fără a plăti o taxă de acces sau de parcare. În această zonă nu este, însă, permisă staționarea, ci doar oprirea de scurtă durată. Suplimentar, și înainte de zona de acces în parcare auto, a fost creată o bandă separată cu peron pentru a facilita debarcarea pasagerilor.

Print Friendly, PDF & Email