Noi fonduri, alocate de CJ Timiș spitalelor

Consiliul Județean Timiș anunță o nouă alocare financiară din Fondul de rezervă, de peste 3,5 milioane de lei, pentru spitalele din Timiș.

 

În ședința ordinară de azi, Consiliul Județean Timiș a aprobat alocarea 3.35 de milioane lei pentru achiziționarea în regim de urgență, montarea și punerea în funcțiune a unui computer tomograf la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Timișoara.

Au fost, de asemenea, aprobate alte trei alocări de fonduri, pentru Spitalul Militar din Timișoara, Spitalul Municipal din Lugoj și pentru achiziționarea de servicii hoteliere dedicate personalului medical și auxiliar care tratează pacienții cu Coronavirus. Astfel, CJ Timiș a aprobat 200.000 de lei pentru operaționalizarea Spitalului de campanie instalat în Timișoara, 150.000 pentru cumpărarea de kituri de testare de către Spitalul Lugoj și 120.000 de lei pentru cazarea personalului de la Spitalul Județean.

Banii provin din Fondul de Rezervă la dispoziția Consiliului Județean Timiș pe anul 2020.

„Răspundem pozitiv solicitărilor venite dinspre spitale. Cele mai mari achiziții făcute acum vor fi de mare folos și după ce vom câștiga lupta cu epidemia. Gândim în perspectivă. Sunt echipamente medicale importante, necesare pacienților aflați în stare critică din cauza diverselor boli, nu doar a noului Coronavirus”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

În luna martie, CJ Timiș a alocat pentru Spitalul Județean 4.5 milioane lei pentru achiziționarea a zece paturi de terapie intensivă și a 75 de ventilatoare, necesare în tratarea cazurilor grave de Covid-19.

Print Friendly, PDF & Email