Noi focare de infecție cu noul coronavirus în Timiș

După ce zilele trecute au fost depistate focare de infecţie cu coronavirus la Spitalul CFR și la Spitalul Municipal din Timișoara, la sfârşitul săptămânii au fost identificate alte două noi focare de infecţie, anunţă DSP Timiş.

 

Un focar de infecție cu Covid-19 a fost depistat la Spitalul de Psihiatrie de la Gătaia, unde şase pacienți au fost depistați cafiind infectaţi. Au fist recoltate peste 100 de probe atât de la personalul medical, cât și de la pacienții spitalului.

Un al alt focar a fost descoperit la unitatea de procesare a cărnii Simthfield, unde opt angajați vietnamezi au fost depistaţi pozitivi. Și aici este în este în curs de desfășurare o anchetă epidemiologică. S-au prelevat probe de la 60 de angajați, tot vietnamezi, cu care locuiau cei opt, cei 60 fiind izolați sub supraveghere timp de 14 zile. În acest caz, transmit oficilii Prefecturii Timiş, a fost anunțat Centrul Național pentru Coordonarea Intervenției în vederea informării Ambasadei Vietnamului din România.

În cazul ambelor focare, Direcția de Sănătate Publică Timiş a demarcat anchete epidemiologice, care se află acum în derulare.

Print Friendly, PDF & Email