Noi echipamente medicale, donate spitalelor din Timiş pentru lupta împotriva pandemiei

Trei spitale, două din Timiș și unul din Mehedinți, au primit echipamente de protecție și echipamente medicale în urma parteneriatului dintre Danone România și Asociația Dăruiește Viață.

 

Cinci ventilatoare Philips Respironics E30 și câteva sute de combinezoane și măști au ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu” și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara şi la Spitalul Județean din Drobeta Turnu-Severin. Echipamentele sunt destinate luptei împotriva pandemiei și fac parte dintr-o donație totală în valoare de 250.000 euro făcută de Danone România către asociaţia Dăruiește Viață, pentru a sprijini mai multe spitale din țară.

Danone România transmite că reprezentanţi ai companiei au fost direct implicați în identificarea nevoilor din spitale, din primele zile ale pandemiei: „Au fost în contact direct cu medicii din spitale, în mai multe județe din toată țara și au colectat necesarul de materiale, ulterior acesta a fost discutat cu Dăruiește Viață, care ne-a sprijinit cu selecția, achiziția și distribuția echipamentelor.”

În această perioadă de pandemie, echipa Danone a sprijinit comunitățile din România prin donarea a peste 570.000 de produse (iaurturi, smântână, produse pe bază de plante), care au ajuns, în medie, săptămânal, la aproximativ 80.000 de persoane vulnerabile, medici și pacienți. Compania a colaborat cu 5 bănci pentru alimente, 15 spitale, 6 organizații non-guvernamentale și 15 cantine sociale. În total, s-au donat peste 630.000 de euro prin intermediul diferitelor acțiuni de oferire de echipamente medicale și de produse.

„Timișoara am avut parte de o poveste deosebită. Colegii noștri au decis să își doneze prima specială pe care compania o acordă angajaților care își desfășoară activitatea la locul de muncă, pe durata pandemiei, pentru achiziționarea de consumabile pentru hemodializă pentru Spitalul «Victor Babeș». Și alți colegi s-au alăturat acestei inițiative, iar compania a dublat suma strânsă din donații”, declară Natalia Ghelshtein-Kiss, Market Director pentru Danone România, Bulgaria și Țările Adriatice.

 

Print Friendly, PDF & Email