Noi contracte pentru reabilitarea termică a unor blocuri din Timişoara

Primăria Timişoara a semnat două noi contracte pentru executarea lucrărilor de reabilitare termică a unor blocuri, în zona Averescu.

 

Cele două contracte vizează lucrări de reabilitarea termică a două blocuri de locuinţe în zona Averescu, cu un total de 40 de apartamente (un imobil pe str. Mureş nr.129, iar celălalt pe str. Martir Dumitru Jugănaru, nr.20, bl.28). Valoarea totală este de aproape 895.000 de lei.

Potrivit Primăriei, vor fi executate lucrări de construcții, izolare termică a acoperişului și a pereților exteriori, înlocuirea tâmplăriei din lemn și metal cu tâmplarie etanșă cu ramă PVC și geamuri duble, înlocuirea ușilor de acces în clădire cu uși din PVC cu geam termoizolant la partea superioară, iar la cea inferioară panel PVC, reabilitarea termică a planşeului peste subsol și a planşeului peste ultimul nivel. Închiderea balcoanelor va fi similară cu cea de schimbare a tâmplariei și are ca scop îmbunătățirea aspectului clădirii și a creșterii, coeficientului termic.

Executantul lucrărilor va fi SC Corida 89 Construct SRL

Primăria Timișoara transmite că derulează un amplu program de reabilitare termică a blocurilor cu fonduri europene, prin 18 contracte de finanțare, în care sunt cuprinse 68 de blocuri, cu 3480 de apartamente. Proiectele sunt co-finanțate din fonduri europene, prin POR 2014-2020.

 

Print Friendly, PDF & Email