Noi acţiuni de dezinsecție la Timişoara

O nouă acâiune de dezinsecţie aeriană pentru combaterea țânțarilor va fi făcută în perioada 17-21 august, în intervalele orare 6-10 și 17- 21. Apoi, în perioada 22-28 august, în intervalul orar 21-06, se va desfășura o nouă acțiune de dezinsecție de combatere a țânțarilor și larvelor, de data aceasta terestră.

 

Prestatorul autorizat pentru efectuarea acestor lucrări este societatea Coral Impex SRL, anunţă Primăria Timişoara.

Municipalitatea atenţionează cetăţenii să evite să treacă sau să stea în zona de acţiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvelor, pentru a evita eventualele incidente neplăcute. De asemenea, le solicită crescătorilor de albine ca, în perioada menţionată, să ia măsuri pentru protejarea albinelor, respectiv scoaterea stupilor de  în afara ariei de stropire.

Primăria face apel la cetăţeni să ia măsuri urgente de efectuare a curăţeniei în gospodăriile proprii. Neefectuarea lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoare şi/ sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci) și neluării măsurilor de combatere a dăunătorilor din spaţiile proprii se sancţionează cu amendă de la 500 de lei la 1.000 de lei, pentru persoane fizice, şi de la 1.000 de lei la 2.500 de lei, pentru persoane juridice

În cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, perioada de desfășurare a acestor acțiuni va fi extinsă.

 

Print Friendly, PDF & Email