Nobleţe de cursă lungă

Remus Sime Alerg pentru o cauzaUn inginer IT din Timişoara va alerga şi anul acesta 200 de kilometri, pentru a ajuta elevi conştiincioşi proveniţi din familii cu o situaţie materială modestă. Remus Sime, omul care aleargă pentru o cauză, se află deja la cel de al treilea demers de acest gen.

 

Alergare pentru ajutorarea unor copii

Remus Sime, IT-istul din Timișoara care a inițiat în 2012 proiectul Alerg pentru o cauză, organizează a treia ediție de alergare caritabilă. Prin intermediul acesteia sunt colectate fonduri care urmează să fie date sub formă de burse unor elevi proveniţi din familii cu venituri modeste care, în anul şcolar precedent, au avut media la învățătură peste 9.

Față de primele două ediții, în cadrul cărora Remus Sime a alergat singur pe distanțe cu lungimi diferite, anul acesta, inițiatorul a mobilizat și alte persoane pasionate de alergare. „Astfel, în perioada 6 – 7 septembrie va fi organizată o alergare ștafetă pe distanța Timișoara – Beiuș, judeţul Bihor, pe un traseu cu o lungime totală de 200 de kilometri. Alergătorii vor parcurge tronsoane de cel puțin cinci kilometri, unii dintre participanți fiind înscriși pentru distanțe de 20 – 25 de kilometri. Totodată, fiecare alergător înscris și-a asumat să promoveze cauza pe cont propriu și să colecteze bani din donații, pentru a contribui la obiectivul cauzei”, spune Nicoleta Tudor, cea care se ocupă de mediatizarea acestui eveniment.

De burse vor beneficia elevi de la Colegiul Național „Samuil Vulcan”, din Beiuș, care este localitatea natală a lui Remus Sime.

La prima ediție Alerg pentru o cauză au fost oferite opt burse anuale în valoare de 1.200 de lei, două burse parțiale a câte 600 de lei și 12 premii speciale în valoare de 50 de lei. La a doua ediție au fost oferite şapte burse anuale în valoare de 1.200 de lei. Toți banii colectați sunt donați sub formă de burse sau premii.

Îmi doresc să continuu acest proiect cât mai mulți ani. E modul prin care încerc să mă implic pentru a susține comunitatea în care eu m-am format și să susțin educația în liceul în care și eu am învățat și unde am început să-mi gândesc viitorul profesional. Tinerii au nevoie de încurajare pentru a lua deciziile corecte pentru viitorul lor, iar studiul, educația sunt un început foarte bun. Susținătorii «Alerg pentru o cauză» și cu mine încercăm să oferim această încurajare prin burse de studiu lunare. Le mulțumesc tuturor celor care sunt alături de mine în această cauză și îi invit și pe alții să sprijine tinerii buni la învățătură”, declară Remus Sime.

Această cea de a treia ediţie a proiectului Alerg pentru o cauză este susținută și de Clubul Sportiv Alergotura din Timișoara, ai cărui membri se implică în promovarea evenimentului, câțiva dintre ei fiind înscriși pentru alergarea ștafetă și colectarea de fonduri. Cei care doresc să se alăture cauzei promovate de Remus Sime sunt invitaţi să facă o donaţie în următorul cont: Sime Remus, IBAN: RO14RZBR0000060014437330
SWIFT: RZBRROBU, deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Timişoara, Str. Coriolan Brediceanu, nr. 10.

„După acea fractură groaznică, am realizat că picioarele astea sunt bune la ceva şi pot fi folosi­te”

Radu Sime a făcut o pasiune pentru alergat la câţiva ani după ce a suferit un accident de maşină. În 2006, când s-a întâmplat drama, se afla în Statele Unite: „Mergeam liniştit spre casă, pe trotuar, când un copil nu şi-a mai putut stăpâni maşina şi a dat peste mine. Am stat o lună în spital, apoi au urmat mai multe operaţii”. A reînceput să alerge în 2008. “După acea fractură groaznică, am realizat că picioarele astea sunt bune la ceva şi pot fi folosi­te. Până atunci nu le-am dat aşa de mare importanţă, părea absolut firesc să poţi sa mergi, să alergi”, a declarat, înaintea maratonului de anul trecut, pentru TIMPOLIS, Remus Sime. Aşa că, încet – în­cet, a revenit la alergare.

În 2010 a fost forţat sa ia, din nou, câteva luni de pauză, o dată cu ruperea unui ligament încrucişat la genunchi. Operaţia şi recuperarea l-au ţinut departe de alergat aproape nouă luni. În martie 2011 a reînceput să alerge. Încet, încet, distanţele au început să crească, ba chiar s-a înscris la mara­toa­ne. În 2010 a alergat la Semimaratonul Herculane, experienţă pe care a repe­tat-o şi un an mai târziu, în 2011. Au ur­mat, în 2012, altele, la Arad, în Apuseni, la Barcelona. Tot în 2011, a participat la Semimaratonul din Arad şi la Semi­maratonul Apuseni. În 2012, Remus Sime a alergat la Barcelona Half-marathon, la Viena City Marathon şi în ţară la maratoanele de la Herculane, Apuseni, Piatra Craiului şi Run-Silvana Wild Race. În 2012 a simţit nevoia ca prin activitatea sa sportivă să facă şi ceva util pentru cei din jurul său, să îşi ajute cumva semenii. Aşa a ajuns să se înscrie şi să participe la Viena City Marathon, concurs organizat sub motto-ul „Alerg pentru o cauză”. După ce a terminat maratonul de la Viena, a reuşit să strângă fonduri pen­tru 20 de elevi de la Colegiul Naţional „Samuil Vulcan”, din Beiuş. Atunci, opt elevi au primit burse anuale de câte 100 de lei lunar, iar alţi 12, premii spe­ciale. Toţi, elevi care provin din familii modeste, însă foarte buni la învăţătură.

Print Friendly, PDF & Email