Noaptea Muzeelor aduce o nouă expoziție la Muzeul de Artă Timișoara

Expoziţia „Covoare şi tapiserii”. Foto: Muzeul de Artă Timişoara

Noaptea Muzeelor s-a adaptat acest an afectat de criza pandemică și aduce la Muzeul de Artă Timișoara, un orar special –12- 20, acces liber și o nouă expoziție: Covoare și tapiserii din colecția Muzeului de Artă Timișoara, anunţă reprezentanţii muzeului.

 

Noua expoziţie va aduce în faţa publicului cele mai valoroase piese din colecția de artă decorativă textilă a Muzeului de Artă Timişoara:  piese de patrimoniu, rare și deosebite, expuse pentru prima dată în Timişoara, multe dintre ele din colecția istorică donată de Zsigmond Ormos. Expoziția poate fi vizitată în sala de la etajul II a Palatului Baroc.

Tot în cadrul Nopţii Muzeelor pot fi vizitate cele șase expoziții permanente: 1 + 1+1 & Sigma în colecţiile Muzeului de Artă Timişoara, Pictură veche bănățeană, Icoane bănățene, Artă modernă românească, Corneliu Baba și Artă europeană, dar și expoziția temporară Materie reînsuflețită / Resurrected Matter.

Ultimul vizitator va intra în muzeu la ora 19.30, iar masca este obligatorie atât pentru angajați, cât și pentru oaspeții noștri. Măsurarea temperaturii corporale la intrare, covoraşele și dozatoarele cu dezinfectant sunt alte măsuri pentru limitarea efectelor pandemiei. Distanța dintre vizitatori trebuie să fie de minimum doi metri, iar numărul persoanelor care au acces în sălile expoziționale este limitat.

 

Print Friendly, PDF & Email