„Nimic”, cea mai nouă premieră a Teatrului Maghiar Timișoara

Repetiţie pentru spectacol. Foto: Petru Cojocaru

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara pune în scenă o nouă premieră: spectacolul Nimic, după un roman care a stârnit controverse.

 

În regia lui Balázs Attila, spectacolul este o adaptare scenică de Orbán Enikö după romanul omonim scris de Janne Teller. Spectacolul Nimic va fi jucat marți,  29 iunie, de la ora 20, în Grădina de vară a fostului Cinematograf Arta, și îi va aduce în prim-plan pe cei mai tineri actori Teatrului Maghiar din Timișoara.

Romanul cu același titlu al scriitoarei Janne Teller, apărut în anul 2000, a stârnit mari controverse, a fost chiar interzis, ca apoi să fie premiat și să devină lectură obligatorie în școli”, spun reprezentanţii Teatrului Maghiar. Ce anume trebuie să conțină o scriere pentru a provoca într-o asemenea măsură? Textul atinge întrebări fundamentale pentru adolescenți, despre negocierea viziunilor asupra lumii, chestionarea conceptelor morale și experimentarea propriei puteri și neputințe. În cele din urmă, însă, toată lumea trebuie să răspundă la întrebarea: ce este important în viață?

Noua producție  a Teatrului „Csiky Gergely” Timișoara a fost o provocare atât pentru regizor, cât și pentru tinerii actori, iar rezultatul muncii lor are toate atuurile unei experiențe teatrale remarcabile, transmit reprezentanţii teatrului.

Distribuţia îi include pe actorii Vadász Bernadett, Hegyi Kincső, Vajda Boróka, Czüvek Loránd, Lajter Márkó Ernesztó, Erdős Bálint, Barti Lehel András, Jancsó Előd, Lőrincz Rita. La realizarea spectacolului își mai aduc contribuţia Iuliana Vîlsan, care semnează scenografia și realizează costumele, Cári Tibor (muzica) și Dilmana Yordanova (vodeoproiecție).

Următoarea reprezentație va avea loc în data de 30 iunie, la ora 20, în același spațiu. Spectacolele au traducere în limba română.

Biletele sunt disponibile  la casieria teatrului sau online pe www.biletmaster.ro. Spectacolul se va desfășura cu respectarea normelor legale în vigoare cu privire la numărul de persoane care au acces în Grădina de vară Arta.

Print Friendly, PDF & Email